13.1 C
România
21 septembrie 2021
Declaratia 600 va fi unificata cu Declaratia 200
Breaking News

DECLARATIA 600, termen de depunere amanat pana la 1 martie 2018. Dragnea a cerut Ministerului de Finante sa elimine formularul

Declaratia 600 va putea fi depusa pana in luna martie, iar in perioada urmatoare ar putea fi eliminata de Ministerul Finantelor. Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni ca i-a cerut ministrului Finantelor ca in prima sedinta de guvern sa amane pana la 1 martie termenul de depunere a contestatei Declaratii 600 si a anuntat ca in perioada urmatoare se va merge „pana la eliminarea declaratiei 600”.

Dragnea a conditionat eliminarea declaratiei de gasirea unei solutii pentru ca persoanele fizice care ar fi trebuit sa depuna Declaratia 600 sa ramana asigurati in sistemul de asigurari.

„Am solicitat ca pe 31 ianuarie, in prima sedinta de guvern, sa se adopte o ordonanta de urgenta pentru amanarea termenului de depunere pentru 1 martie, pentru a le da posibilitatea ca in perioada imediat urmatoare sa mearga pana la eliminarea declaratiei, cu conditia sa gaseasca solutia ca persoanele fizice care trebuiau sa plateaca aceste contributii sa ramana asigurati in sistemul de asigurari”, a spus Dragnea, inainte de a intra in sediul PSD, unde are loc o sedinta a conducerii partidului.

Poti citi si: FORMULARUL 600. De ce Ministerul Finantelor nu a explicat public logica si modul de completare al formularului 

Formularul 600 – Cine trebuie sa depuna Formularul 600 si cum poate fi depus fara deplasarea la sediile ANAF 

Liviu Dragnea a vorbit despre „o solutie civilizata pentru a evita disconfortul” contribuabililor. Pentru cei care au depus deja aceasta declaratia, ar urma sa se prevada prin ordonanta de urgenta „masuri tranzitorii”, a adaugat Dragnea, fara a oferi mai multe detalii in acest sens.

Acesta a citat exemplul persoanelor care au dat terenuri in arenda si care acum trebuie sa mearga „zeci de kilometri” pentru a completa aceasta declaratie, desi impactul bugetar in acest caz, „29 de milioane de lei, mie mi se pare nesemnificativ”, a spus Dragnea.

Acesta a anuntat ca in perioada urmatoare vor urma consultari „cu cei care trebuie sa plateaca aceste contributii, cu profesiile liberale”.

Reamintim ca Declaratia 600 vizeaza obligatiile referitoare la contributiile sociale, mai exact contributia de asigurari sociale si contributia de asigurari sociale de sanatate. In primul rand, persoanele fizice care au alte tipuri de venituri in afara de salarii (cum sunt: activitati independente(PFA/PFI), drepturi de autor, investitii (dividende, dobanzi, castiguri de capital, etc.), cedarea folosintei bunurilor, asocierea cu o persoana juridica, agricultura, piscicultura, alte surse) vor avea obligatia de a declara si plati cel putin contributia de asigurari de sanatate (CASS) daca au depasit in anul anterior (2017 in cazul nostru) plafonul de 12 salarii minime, dupa cum a aratat consultantul Radu Derscariu intr-o analiza pentru HotNews.ro.

Stiri pe aceeasi tema

Alegeri parlamentare cruciale in Marea Britanie. Definitivarea Brexitului vs reapropierea de blocul european unitar

Delia Ion

Alerta la nivel mondial! Numarul deceselor din China din cauza virusului Wuhan s-a dublat in numai 24 de ore

Cristiana Petrariu Bota

Sedinta CExN a PSD. 30 de organizatii judetene au semnat pentru demiterea lui Tudose, la cererea lui Dragnea

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult