Premierul Dancila: Sunt bani de salarii si pensii. Uitati de Pilonul II, a fost o propunere a Comisie de Prognoza neagreata de Guvern
Economie

Declaratia 600 va fi inlocuita cu un formular unic, care comaseaza sapte declaratii fiscale. Noul formular poate fi depus pana pe 15 iulie

După două luni de haos la sediile ANAF, Guvernul a decis ce să facă în privinţa formularului 600, cel prin care românii cu activităţi independente îşi achită contribuţiile sociale – la sănătate şi pensie. Declaraţia 600 va fi înlocuită cu un formular unic. Documentul comasează şapte declaraţii fiscale pe care contribuabilii trebuiau să le depună, anual, la ANAF. 

Formularul va putea fi depus online, iar, de la anul, aceasta va fi singura modalitate de transmitere a documentului. Cei care nu au acces la internet vor depune declaraţia în spaţii special amenajate în primării sau în sediile ANAF. Anul acesta, formularul poate fi depus până la data de 15 iulie.

Şapte formulare vor fi înlocuite de unul singur, promite guvernul în încercarea de a rezolva problema formularului 600, cel care a pus pe jar 200.000 de români.

Oficialii au explicat că cei care câştigă bani în afara salariilor de la artişti, avocaţi, consultanţi, şi până la fermieri, scapă de formularul 600, care va fi comasat cu alte şase într-o singură declaraţie. Hârtia va fi depusă o singură dată până pe 15 iulie. Specialiştii se întreabă acum după 2 luni de haos ce se va întâmpla cu cei care au depus deja formularele.

„Contribuabilii vor depune o singură declarație în loc de șapte. Plățile pentru impozitul pe venit, CAŞ și CASS în cursul anului se vor face la venitul estimat pentru anul curent și nu la venitul realizat în anul precedent. Va fi un singur termen de plată, respectiv până la data de 31 martie a anului celui în care se realizează venituri, în loc de cinci termene de plată”, a spus premierul Viorica Dăncilă.

Stiri pe aceeasi tema

România riscă să piardă bani europeni. În două luni din acest an atragerile au fost zero

Teodora Badescu

Mugur Isarescu: Un guvern tehnocrat poate face fata, daca i se da un mandat clar

Cristiana Petrariu Bota

Val de scumpiri in Romania in prag de iarna. Sunt asteptate cresteri de preturi in comert, industrie si servicii

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult