-3.2 C
România
14 ianuarie 2021
Declaratia 600 va fi unificata cu Declaratia 200
Breaking News

Declaratia 600 va fi unificata cu Declaratia 200 in prima sedinta de Guvern, anunta ministrul desemnat al Finantelor

Ministrul desemnat al FInantelor, Eugen Teodorovici, a declarat, luni, ca Declaratia 600 va fi unificata cu Declaratia 200, utilizata pentru declararea veniturilor din activitati independente, o decizie in acest sens urmand a fi luata in prima sedinta de Guvern.

În prima sa declarație, făcută după nominalizarea sa ca viitor ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici, a promis debirocratizarea sistemului fiscal, insa la acea vreme opta pentru anularea Declaratiei 600, astfel incat „toata lumea sa fie multumita”.

”În legătură cu declarația 600, primul pas va fi în prima ședință de Guvern, se va amâna depunerea acestui formular, urmând ca la MFP să încercăm o soluție normală, logică, fie chiar prin comasarea declarației 200 cu 600”, a spus Eugen Teodorovici, la ieșirea sa de la audierea din comisiile parlamentare.

La ieșirea de la audieri noul ministru a anunțat înființarea unui departament însărcinat cu verificarea cheltuielilor celorlalte ministere.

Noul ministru de Finanțe vrea simplificarea sistemului fiscal

În prima sa declarație, făcută după nominalizarea sa ca viitor ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici, a promis debirocratizarea sistemului fiscal.

România nu are un sistem fiscal mai impovărător decât alte țări ci unul caracterizat prin mai multă birocrație, motiv pentru care orice formă de birocratizare va fi eliminată, promitea Eugen Teodorovici.

Noul ministru al Finantelor s-a mărginit la a spune că, dacă va fi nevoie, declarația 600 va fi amânată astfel încât ”toată lumea să fie mulțumită”.

Teodorovici nu are o idee precisă nici asupra impozitului pe venitul global a cărui introducere a fost menționată vineri de Călin Popescu Tăriceanu. Introducerea IVG la nivel de gospodărie a fost o informație vehiculată la nivel oficial care a ținut agenda publică toată prima parte a anului trecut. Nu este foarte clar, vom decide după discuții la minister, a spus Teodorovici.

Stiri pe aceeasi tema

Romania are Guvern! Ministrii Cabinetului Grindeanu au depus juramantul, presedintele Iohannis: Astept sa-mi spuneti cum veti ajunge la deficit de 3%

Delia Ion

Summit-ul SUA – Coreea de Nord nu a fost un succes, desi Trump si “piticania racheta” s-au complimentat reciproc

Cristiana Petrariu Bota

Presedintele Iohannis a fost primit de Donald Trump la Casa Alba. S-a adoptat o declaratie comuna privind intarirea relatiilor Romania-SUA

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult