Procurorul Jean Uncheselu, care il ancheteaza pe Victor Ponta, a fost profesor de sport
Politica

Declaratia de avere a lui Victor Ponta: Premierul a vandut si donat mai multe imobile si a primit un apartament de la socrul sau

Ultima declaratie de avere a lui Victor Ponta, completata pe 15 iunie 2015, arata ca premierul a vandut, in luna mai, doua apartamente, a dobandit un altul, prin schimb cu socrul sau, Ilie Sarbu, a donat o casa de vacanta, a cedat masina Citroen si a declarat ca detine o cota de 1/2 dintr-o casa de vacanta la Cornu, pentru care pana in 2014 titular era doar sotia sa. 

Victor Ponta a precizat in declaratia de avere ca pentru cele doua apartamente vandute a primit cate 75.000 de euro, ca apartamentul primit prin contract de schimb are o suprafata de 175 mp, iar apartamentul instrainat, in 6 aprilie, tot prin contract de schimb, a fost evaluat la 143.050 euro. De asemenea, autoturismul, cedat prin cesiune a contractului de leasing, a fost instrainat in 25 mai, catre SC Conexiuni Professional Service, cu o valoare de transfer a contractului de 5.000 de euro.

Ilie Sarbu mentioneaza, la randul sau, in ultima declaratie de avere, din 15 iunie, ca in luna aprilie a incheiat un contract de schimb de apartamente cu Victor Ponta si Daciana Sarbu. Totodata, Ilie Sarbu mentioneaza ca, printr-un contract de schimb, a achizitionat un apartament in suprafata de 119 mp.

Ponta a mai trecut, in noua declaratie de avere, o serie de bunuri detinute de sotia lui, Daciana Sarbu, precum: doua terenuri, din judetele Prahova si Dambovita, in suprafata totala de peste 10.000 mp; o casa de vacanta in comuna Cornu, judetul Prahova, de 196 mp; conturi si depozite bancare in valoare totala de peste 62.000 de lei si aproape 150.000 de euro. Tot pe numele Dacianei Sarbu este declarat un contract de leasing in valoare de 34.500 de euro, luat in 2013 si scadent in acest an.

Premierul a mentionat in declaratia de avere ca detine, impreuna cu Daciana Sarbu, o casa de vacanta in comuna Cornu, in suprafata de 202 mp, construita in 2010. Casa de vacanta era mentionata in declaratia de avere a Dacianei Sarbu din iunie 2014, insa atunci doar sotia lui Ponta era trecuta ca titular.

Premierul declara, totodata, o suma cu 50.000 de euro mai mica in conturile bancare personale.

Ca investitie directa, Victor Ponta are o promisiune de cumparare a unui imobil in valoare de 200.000 de euro, mentionata intr-un antecontract. De asemenea, premierul mai noteaza in declaratia de avere doua imprumuturi acordate de sotia lui, in cuantum total de aproximativ 148.000 de lei, firmei D&C Sweets SRL si o donatie de 50.000 de euro.

Premierul Victor Ponta a primit, in 2014, o indemnizatie in cuantum total de 74.208 lei, iar sotia sa a primit 74.408,64 euro, in calitate de europarlamentar.

In declaratia de avere din 17 septembrie 2014, depusa atunci cand a candidat la Presedintie, Victor Ponta arata ca detine, impreuna cu sotia, Daciana, un apartament de circa 95 mp in Bucuresti, achizitionat in 2012. De asemenea, el mentiona ca a dobandit, in 2013, prin lichidare a patrimoniului Cabinetului de avocat „Ponta Victor Viorel”, doua apartamente in Bucuresti, fiecare de circa 65 mp si a cumparat, in 2006, un teren intravilan de 1.371 mp si o casa de 63 mp in judetul Gorj.

Premierul declara atunci ca are in conturi, la Unicredit Tiriac Bucuresti, aproape 4.900 de lei si aproximativ 53.000 de euro, iar la BRD Bucuresti – 12.000 de lei.

Stiri pe aceeasi tema

Ce prevede Ordonanta Militara 8 privind masurile de prevenire a raspandirii coronavirusului

Cristiana Petrariu Bota

Premierul Ponta a lansat Ghidul privind dezvoltarea economiei sociale

PNL raspunde favorabil cererii lui Liviu Dragnea. Gorghiu si Blaga vor participa joi la consultarile politice pe Codul Fiscal

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult