3.1 C
România
20 februarie 2024
Breaking News

Declaratii contradictorii privind lipsa caldurii la Matei Bals. Nicusor Dan spune ca nu erau probleme, fiica unei paciente il contrazice

Declaratii contradictorii privind lipsa caldurii la Spitalul Matei Bals din Bucuresti, afectat in aceasta dimineata de un incendiu in care au murit cel putin cinci oameni. Primarul general Nicusor Dan si directorul Termoenergetica Adrian Gitlan sustin ca nu au existat probleme in privinta agentului termic nici la spital si nici la blocurile din jur. Fiica unei paciente ii contrazice si spune ca a dus o aeroterma in salonul unde era internata mama ei, cu acordul spitalului, pentru ca era frig in salon.

In ultima saptamana nu au existat probleme de caldura la Matei Bals si nici la blocurile din jur, a declarat, vineri, primarul general al Capitalei, Nicusor Dan.

„Pentru ca a fost o speculatie de presa cu privire la caldura de la Matei Bals, am discutat atat cu Termoenergetica, cat si cu call-centerul care primeste telefoane pe situatia caldurii, in ultima saptamana nu au existat probleme de caldura la Matei Bals si nici la blocurile din jur”, a spus la inceputul sedintei CGMB Nicusor Dan.

Primarul Capitalei mai afirma ca, dupa tragedia de la Piatra Neamt a existat un control mixt in spitalele noastre ISU si DSP.

„Din punctul de vedere al situatiei la incendiu nu au gasit probleme. Spitalele noastre sunt gata sa ofere orice fel de sprijin pentru pacientii care nu mai pot fi tratati la Bals. Nu e o problema cu spatiile libere in spitale”, adauga primarul general al Capitalei.

Nicusor Dan propune realizarea unui audit al instalatiilor, inclusiv electrice, la cele 19 spitale care tin de municipalitate. Nicusor Dan a subliniat ca, in urma incendiului de la Neamt, din urma cu doua luni, a existat un control mixt al sigurantei la incendiu, de la ISU si DSU, in urma caruia nu au fost identificate probleme.

„E o tragedie care ne obliga sa fim solidari si, mai ales, sa fim responsabili. Trebuie sa imbunatatim siguranta din spitale, atat cat cele care tin de MS, dar si cele care tin de PMB. Trebuie sa facem investitii in spitale, Am decis ca in bugetul pentru 2021 sa introducem un capitol care sa se refere atat la un audit al instalatiilor electrice si alte instalatii tehnice din cele 19 spitale din administrarea PMB, cat si bani pentru interventii pentru remediarea problemelor pe care le-am gasi acolo”, conchide Dan.

Si directorul Termoenergetica sustine ca nu au fost probleme cu caldura la Institutul Matei Bals

„Nu au fost probleme in furnizarea agentului termic la Institul Matei Bals”, a spus Gitlan la Realitatea Plus. Directorul spune ca punctul termic se afla in administrarea spitalului Matei Bals, si ca daca ar fi fost probleme in noaptea de joi spre vineri cu incalzirea, spitalul ar fi semnalat, transmite Mediafax.

Directorul afirma ca a fost facut un control chiar joi seara la punctul termic si ca nu au fost identificate probleme. „Erau 43 de grade pe incalzire si 50 de grade pe apa calda la 21:30, iar peste noapte parametrii au crescut”, a spus directorul. Gitlan a admis ca au fost probleme cu incalzirea in spital pe 4 decembrie si pe 23 decembrie, dar nu pe 29 ianuarie.

Fiica unei paciente contrazice declaratiile autoritatilor

Fiica unei paciente internate la Spitalul „Matei Bals” a declarat, vineri, ca ea insasi a dus o aeroterma in salonul unde era internata mama ei, dupa ce a primit acordul spitalului, pentru ca era frig.

„Am rugat personalul medical sa ii duc o aeroterma. Da, i-am dus o aeroterma saptamana trecuta, miercuri. Era frig. Mama mea nu se putea scula din pat, nu avea termometru, nu stiu cate grade erau. A fost in pavilionul 5, etajul 3. Mama mea mi-a spus ca este frig. Si eu am cerut voie sa ii duc o aeroterma”, a spus femeia, jurnalistilor.

Intrebata ce i-au spus reprezentantii Spitalului, acesta a afirmat: „Mi-au spus ca pot sa ii duc o aeroterma”.

Informatia e importanta intrucit una dintre ipotezele privind cauzele izbucnirii incendiului este folosirea unei aeroterme.

Cinci persoane au murit in urma incendiului de la Spitalul „Matei Bals”, din Capitala.

 

Related posts

PNL iar a ramas fara candidat! Marian Munteanu si-a retras candidatura pentru Primaria Capitalei: Nu se pot castiga lupte fara loialitate

Lucy Ionesco

Romania are 68 de morti din cauza Covid-19 si peste 2.000 de cazuri confirmate. A intrat in vigoare scenariul 4

Lucy Ionesco

Cine sunt miliardarii anului 2019. Cei mai bogati 500 de oameni din lume si-au marit averile cumulate cu 25 la suta

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult