Presedintele Iohannis va anunta noul premier dupa Craciun. Consultarile de la Cotroceni s-au incheiat

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota decembrie 22, 2016 13:34

Presedintele Iohannis va anunta noul premier dupa Craciun. Consultarile de la Cotroceni s-au incheiat

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, ca va anunta noul premier al Romaniei dupa Craciun. Intr-o declaratie de presa facuta la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis a confirmat constituirea coalitiei majoritare PSD-ALDE si UDMR. 

Ieri si astazi presedintele a avut consultari cu partidele. Pana acum sunt doua propuneri de premier: Sevil Shhaideh din partea PSD-ALDE, sustinuta si de UDMR, Eugen Tomac, propunerea PMP.

HotWeek a actualizat in timp real declaratiile presedintelui:

Pe 22 decembrie 1989, romanii au spus un nu hotarat dictaturii. Sa ne amintim azi cu profund respect si recunostinta de martirii Revolutiei. Fara sacrificiul lor nu ar fi fost posibila o Romanie libera si democrata.

Consultarile s-au incheiat dupa doua zile. Am avut in cursul acestor consultari doua propuneri pentru premier: PSD a propus-o pe doamna Shhaideh, PMP l-a propus pe dl Tomac.

Intre timp s-a consitutit o coalitie PSD – ALDE si UDMR, majoritara in Parlament. In consecinta, in zilele urmatoare voi avea discutii pe aceste teme, iar desemnarea va avea loc dupa Craciun. Va spun tuturor Sarbatori fericite, La multi ani!

stire in curs de actualizare 

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.