Declaratiile unui senator PNL au provocat un scandal urias pe piata bancara, cu acuzatii de manipulare

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu septembrie 1, 2017 19:24

Declaratiile unui senator PNL au provocat un scandal urias pe piata bancara, cu acuzatii de manipulare

Declaratiile unui senator PNL au provocat un scandal urias pe piata bancara, cu acuzatii de manipulare a pietei bursiere. Senatorul liberal Florin Catu a declarat ca Guvernul ar pregati o taxa speciala pe activele bancare de 0,5%, zvon infirmat insa rapid de Ministerul Finantelor Publice , insa mai multe voci vorbesc despre o posibila incercare de manipulare a pietei. 

Ministerul Finantelor afirma ca nu exista o astfel de intentie nici macar la nivelul grupurilor de lucru din institutie. Totusi, anuntul lui Catu a avut un impact rapid pe bursa. Actiunile celor doua banci listate au scazut ieri cu mai bine de 3 procente.

Mai multe surse din sistemul bancar, citate de money.ro, vorbesc despre o posibila incercare de manipulare a bursei, ca urmare a anuntului facut de senatorul liberal.

Avocatul Gheorghe Piperea, consilier guvernamental in Cabinetul Tudose, a afirmat, intr-o interventie telefonica la Antena 3, ca senatorul PNL Florin Catu ar trebui sa fie mai prudent atunci cand face afirmatii pe teme bancare, comentand impactul pe piata al acestora.

Piperea a explicat, la Antena 3, ce inseamna o astfel de taxa speciala pe activele bancii si a aratat ca introducerea acesteia nu se poate face de pe o zi pe alta, caci este o decizie politica extrem de importanta. Potrivit lui Piperea, Ungaria a introdus o astfel de taxa, insa decizia luata de guvernul de la Budapesta a fost una foarte bine gandita si indelung dezbatuta.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.