9.1 C
România
27 noiembrie 2021
DEFINITIVAT 2018. Ministerul Educatiei a realizat un ghid complet pentru profesori
Viata bate filmul

DEFINITIVAT 2018. Ministerul Educatiei a realizat un ghid complet pentru profesori

DEFINITIVAT 2018. Ministerul Educatiei a realizat un ghid complet pentru profesori. Proba scrisa din cadrul examenului national de definitivare in invatamant se va desfasura miercuri, 18 iulie 2018, iar inscrierea candidatilor s-a facut la unitatile de invatamant pana in data de 9 octombrie 2017, inclusiv. 

DEFINITIVAT 2018. Perfectionarea cadrelor didactice prin definitivare in invatamant urmareste consolidarea pregatirii in domeniul specialitatii, metodicii si psihopedagogiei, precum si dezvoltarea competentelor de a realiza cu bune rezultate functia didactica. Cadrele didactice stagiare au datoria sa aprofundeze didactica disciplinei, continutul de specialitate psihopedagogic, programele si manualele scolare.

DEFINITIVAT 2018. Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educatiei, inspectiile de specialitate au loc pana in data de 1 iunie 2018. Ulterior (3 – 10 iunie 2018), în vederea susținerii probei scrise, dosarele de înscriere ale candidaților din baza de date vor fi completate și validate.

DEFINITIVAT 2018. Prima afișare a rezultatelor înregistrate de participanții la proba scrisă va avea loc în 24 iulie. În zilele de 24 și 25 iulie vor putea fi depuse contestații, care vor fi soluționate în intervalul 25 – 27 iulie. Afișarea rezultatelor finale este programată în data de 27 iulie. Listele nominale cu candidații admiși vor fi transmise la Ministerul Educației Naționale în săptămâna 30 iulie – 3 august, MEN urmând să valideze rezultatele examenului prin ordin de ministru.

DEFINITIVAT 2018. In perioada prevazuta in calendarul specific metodologiei, unitatile de invatamant transmit inspectoratului de sector unde este arondata disciplina de concurs, in vederea completarii dosarului candidatului, urmatoarele documente:

– procesele verbale pentru inspectiile de specialitate, in copie, certificate „conform cu originalul” de catre conducerea unitatii de invatamant in care s-au desfasurat inspectiile, impreuna cu fisele de evaluare a activitatii didactice in cadrul inspectiei;
– adeverinta privind nota obtinuta de candidat la evaluarea portofoliului profesional;
– adeverinta din care sa rezulte vechimea efectiva de predare la catedra, ca personal didactic calificat, a candidatului;
– adeverinta privind calificativul BINE sau FOARTE BINE acordat pentru anul scolar precedent anului in care se sustine proba scrisa.

Conditii de participare la proba scrisa din cadrul examenului de definitivare in invatamant:

calificativul BINE sau FOARTE BINE acordat pentru anul scolar precedent anului in care se sustine proba scrisa;
media aritmetica a notelor finale la cele doua inspectii si portofoliu sa fie minim 8, dar nu mai putin de 7 la fiecare proba in parte;
vechimea de cel putin un an scolar la catedra sau ore de predare echivalente normei de un an

Tehnici de invatare accelerata
Tehnici de invatare accelerata
Vezi detalii
Eseuri elaborate pentru reusita la Bacalaureat
Eseuri elaborate pentru reusita la Bacalaureat
Vezi detalii
Culegere limba engleza pentru clasele IX – XII
Culegere limba engleza pentru clasele IX – XII
Vezi detalii
Examenul scris pentru Definitivat va avea loc pe 18 iulie, urmand ca afisarea rezultatelor sa se produca pe 27 iulie. O alta etapa importanta a examenului de definitivat din 2018 este inspectia la clasa, programata sa aiba loc pana la 1 iunie.

Calendarul examenului de Definitivat 2018

3 – 10 iunie 2018: completarea si validarea dosarelor de inscriere ale candidatilor din baza de date, in vederea sustinerii probei scrise.

18 iulie: sustinerea probei scrise

24 iulie: afisarea rezultatelor la proba scrisa

24 si 25 iulie: depunere contestatii

25 – 27 iulie: rezolvarea contestatiilor

27 iulie: afisarea rezultatelor finale

30 iulie – 3 august: listele nominale cu candidatii admisi vor fi transmise la Ministerul Educatiei Nationale

Stiri pe aceeasi tema

MIREASA PENTRU FIUL MEU. Danut: Vreau sa te sarut pasional pana-ti umflu buzele!

Delia Ion

DRAGOSTE CU IMPRUMUT EPISODUL 157 REZUMAT, 7 MARTIE 2017. Selim a fost rapit si toata familia intra in alerta

Delia Ion

MIREASA PENTRU FIUL MEU, 7 APRILIE: Logodna in Casa MPFM! Ionut si Loredana se pregatesc de nunta!

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult