8.1 C
România
27 septembrie 2021
Definitivat 2021
Examene

DEFINITIVAT 2021 – Noile reguli au fost publicate in Monitorul Oficial

DEFINITIVAT 2021 – Noile reguli pentru Definitivat 2021 au fost publicate in Monitorul Oficial. Conform metodologiei de desfasurare a examenului, publicata in Monitorul Oficial, intrarea in sali se va face mai devreme, in intervalul 07:30-08:00, iar examenul va incepe la 9:00, nu la 10:00, cum era in anii anteriori.

Totodata, prima inspectie se efectueaza in semestrul I, iar a doua inspectie in semestrul al II-lea, iar profesorii vor semna un “acord privind afisarea pe internet a datelor cu caracter personal” la depunerea dosarului de inscriere, prevede noua metodologie pentru examenul national de definitivare in invatamantul preuniversitar, sesiunea 2021, publicata in Monitorul Oficial.

In situatii speciale, dovedite cu documente justificative, candidatii pot solicita in scris inspectoratului scolar efectuarea ambelor inspectii de specialitate in semestrul al II-lea, dar nu la un interval mai mic de 30 de zile”, prevede metodologia.

DEFINITIVAT 2021 – In privinta portofoliului profesional personal, apare mentiunea ca “se poate realiza si pe baza activitatilor privind predarea-invatarea-evaluarea in sistem blended learning/online”.

O alta noutate este adaugarea la articolul 12, alineatul 3, pentru calculul vechimii efective la catedra, pentru obtinerea definitivarii in invatamant a prevederii urmatoare: “perioada concediului de maternitate se considera vechime la catedra”. In metodologia valabila la examenul trecut nu exista aceasta mentiune.

DEFINITIVAT 2021 – Daca se vor suspenda cursurile, evaluarea se poate realiza si online: “in situatia limitarii sau suspendarii activitatilor didactice in unitatile de invatamant, probele prevazute la art. 241 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, din cadrul etapei I eliminatorii a examenului pentru definitivare in invatamant, se pot realiza in sistem on-line, precum si prin intermediul altor forme de tehnologie”.

Metodologia poate fi consultata pe portalinvatamant.ro

Stiri pe aceeasi tema

REZULTATE BACALAUREAT 2016. Cum au copiat elevii la examenul de BAC 2016. Dispozitivele se vand si cu 2.000 lei

Cristiana Petrariu Bota

Programele scolare pentru gimnaziu – Propunerea Ministerului Educatiei vs asteptarile profesorilor si elevilor

Cristiana Petrariu Bota

MODIFICARI LA STRUCTURA NOULUI AN SCOLAR 2015 – 2016

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult