-6.8 C
România
26 ianuarie 2022
Dunare
Turism

Delta Dunarii, Muntii Carpati si Castelul Bran, in topul destinatiilor recomandate de CNN pentru 2016

Romania se afla intr-un top 16 al destinatiilor de calatorie recomandate de CNN pentru anul 2016, printre obiectivele propuse spre a fi vizitate numarandu-se Delta Dunarii, Muntii Carpati, Castelul Bran si Transilvania, transmit televiziunile de stiri.

Jurnalista si fotografa Anisha Shah, specializata in calatorii din Mozambic pana in Myanmar, a realizat pentru editia online a retelei internationale de televiziune CNN un clasament intitulat „Where to go in 2016” (Unde sa mergem in 2016, n.r.), recomandand 16 destinatii, intre care se numara si Romania.

Potrivit acesteia, cele mai bune povesti provin din calatoriile realizate in locuri mai putin vizitate.

Astfel, din Romania, sunt recomandati Muntii Carpati, unde se regasesc paduri verzi si trasee de schi si de catarare pentru turistii care iubesc aventura.

Printre recomandari se numara si Delta Dunarii, cu terenurile sale mlastinoase si roditoare si unde turistii sunt invitati sa faca drumetii, sa pescuiasca si sa observe pasarile.

Si galeriile din Cluj-Napoca, una dintre cele mai atractive zone artistice din tara, se numara printre propunerile pe care jurnalista le face turistilor pentru 2016.

Totodata, jurnalista Anisha Shah aminteste de unele dintre cele mai cunoscute mituri romanesti, cele ale lui Dracula, varcolacilor si fantomelor.

Peisajele vaste si variate din Transilvania, care incadreaza castele si biserici, nu vor dezamagi, de asemenea, turistii, se mai spune in materialul CNN, in care se face referire directa la Castelul Bran, care este asociat cu scriitorul irlandez Bram Stoker, autorul romanului „Dracula”.

Totodata, Anisha Shah recomanda ca obiectivele turistice din Romania sa fie vizitate in perioadele aprilie-mai si august-octombrie.

Printre celelalte destinatii de calatorie recomandate de CNN pentru 2016 se numara Mongolia, Papua Noua Guinee, Regiunea Arctica (Islanda, Groenlanda si Norvegia), Madagascar, Iran si parcurile nationale din India.

Stiri pe aceeasi tema

Programul Litoralul pentru Toti 2017 ofera sejururi la preturi mici in perioada 28 august – 1 octombrie 2017

Ioana Badulescu

Care sunt cele mai periculoase tari din lume la capitolul sanatate pentru calatorii

Ioana Badulescu

DISCOVER FRANCE: Chateau d’Alteville, a rural jewel situated in the North-East of France. The ideal romantic location. VIDEO

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult