Demisia lui Marko Bello, confirmata de Camera Deputatilor

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota aprilie 15, 2015 13:33

Demisia lui Marko Bello, confirmata de Camera Deputatilor

Demisia lui Marko Attila a fost confirmata, miercuri, de Camera Deputatilor, care informeaza ca a luat act de incetarea mandatului de deputat al lui Marko Attila, pentru care DNA a cerut incuviintarea arestarii preventive. Amintim ca Marko Attila si-a trimis demisia in original la Parlament, documentul ajungand marti la Parlament. Mai apoi, Marko Attila a scris, pe pagina de Facebook, cu privire la demisie, ca a fost una dintre cele mai grele decizii din viata sa.

“Azi am demisionat din functia de deputat. A fost cea mai grea decizie a vietii mele, sa ma retrag de bunavoie si nevinovat din munca pentru care mi-am dedicat intreaga viata”, a scris Attila pe reteaua de socializare. Deputatul UDMR este implicat in acelasi dosar in care este arestat si fostul sef al ANI Horia Georgescu.

Mandatul de deputat UDMR al lui Marko Attila a incetat din data de 1 aprilie si, ca urmare, raportul Comisiei juridice de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a acestuia nu va mai fi discutat de plenul Camerei. Camera Deputatilor urmeaza sa trimita o informare Ministerului Justitiei referitoare la faptul ca Marko Attila nu mai este deputat. Proiectul de vacantare a locului de deputat va fi votat la sedinta de vot final.

DNA a cerut, luna trecuta, Camerei Deputatilor incuviintarea retinerii si arestarii preventive a lui Marko Attila in dosarul ANRP in care a fost trimis in judecata alaturi de fostul sef al ANI, Horia Georgescu, si deputatul PNL Theodor Nicolescu, fiind acuzati ca au aprobat despagubiri pentru imobile supraevaluate la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP). Marko Attila nu se afla in tara si si-a trimis, initial, demisia in copie, Camera Deputatilor neputand astfel sa o ia in considerare, iar marti a sosit la Biroul Permanent si demisia in original.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.