PNL si USR vor initia impreuna motiunea de cenzura impotriva Guvernului. Care este pozitia celorlalte formatiuni politice
Politica

Demisii in masa la PNL Constanta: Liberalii autentici au fost epurati. Este timpul asumarii, a demisiilor de onoare si a reformarii partidului

Demisii in masa la filiala PNL Constanta. Opt dintre cei noua vicepresedinti ai filialei liberalilor de la malul marii au demisionat, potrivit unui comunicat de presa. Liberalii autentici au fost epurati, iar valorile liberale au fost viciate, considera unul dintre demisionari, Ovidiu Cupsa, care mai sustine ca este timpul asumarii, a demisiilor de onoare si a reformarii partidului.

„Este timpul sa va depuneti demisiile domnilor presedinti de filiale judetene care ati obtinut rezultate sub scorul asumat de 30%, pierzand 15 procente intre locale si generale! Nu mai cautati vinovati in alta parte, caci veti fi vinovati pentru ingroparea unui partid care ar trebui sa fie garantul liberalismului in Romania”, se arata in documentul citat.

Semnatarul comunicatului acuza conducerea partidului si conducerea filialei de faptul ca au „plantat” oameni noi la conducere si pe listele electorale si ca „liberalii autentici” au fost „epurati”.

„Intr-o perioada in care era necesara mobilizarea intregului partid, pe criterii numai de domnia sa stiute a avut loc numirea unui sef de campanie fara o minima experienta politica, a unor candidati racolati dinafara partidului sau dintre apropiatii domniei sale, „la intelegere” cu Alina Gorghiu” spune acesta referindu-se la liderul filialei, Gheorghe Dragomir.

Redam integral comunicatul de presa transmis de PNL Constanta, prin vocea lui Ovidiu Cupsa.

„Astazi dupa 27 de ani de la reinfiintarea PNL asistam la deturnarea valorilor liberale si la o atitudine de izolare a liderilor partidului fata de propriul activ. Confiscarea conducerii partidului de catre un grup de politicieni a caror singur scop este conservarea propriilor pozitii si promovarea unor grupuri de interese bazate pe legaturi de familie si de afaceri, a avut ca efect demobilizarea nucleului dur si faramitarea electoratului de dreapta, care a sanctionat PNL in alegerile din 11 decembrie.

Exemplul filialei PNL Constanta este relevant pentru explicarea rezultatului la alegerile parlamentare.

Liberalii autentici, alesi in cadrul organismelor statutare ale partidului au fost rand pe rand epurati din conducerea filialei sau chiar din partid. PNL Constanta a ramas in ultimii ani fara opt dintre cei noua vicepresedinti legitim alesi la ultima Conferinta Judeteana: Mihai Lupu, Victor Manea, Gheorghe Albu, Ovidiu Cupsa, Sorin Ciutureanu, Gabriel Monea, Constantin Matei si Ionel Chirita.

Alti membri marcanti sau fondatori – printre care membrii BPJ Dan Antonoaea – Zepa, Dumitru Bedivan, seniorul Aurel Groposila, Dan Pisica si un mare numar de lideri de organizatii locale – au demisionat sau au fost trasi pe dreapta in numele unei false reinnoiri a partidului.

Iti recomandam si: PNL nu va veni cu o propunere de premier la consultarile de miercuri de la Cotroceni

Mult trambitatii „oameni noi”, (in fapt nu tocmai noi!), au fost „plantati” in conducerea partidului si pe listele electorale in mod discretionar. Dupa asa-zisa fuziune PNL-PDL (fuziune care nu s-a dorit in fapt a fi una reusita) structurile decizionare statutare ale partidului au fost eludate sau manipulate, partidul traversand o perioada de „dictatura a presedintilor de filiale”. Fiecare dintre cei care au recurs la demisii si-au prezentat punctul de vedere in interiorul partidului, intelegand ca intr-o perioada electorala nu trebuie slabita unitatea si deturnat scopul politic de a castiga alegerile locale si parlamentare.

De fiecare data presedintele Gheorghe Dragomir a avut aceeasi atitudine neprincipiala, de excludere din mecanismul decizional a tuturor celor care au atras atentia asupra iminentei unui dezastru si de satisfactie ca liderii liberali autentici nu-i mai ameninta pozitia.

Intr-o perioada in care era necesara mobilizarea intregului partid, pe criterii numai de domnia sa stiute a avut loc numirea unui sef de campanie fara o minima experienta politica, a unor candidati racolati dinafara partidului sau dintre apropiatii domniei sale, „la intelegere” cu Alina Gorghiu. Acelasi mecanism a fost aplicat si la nivelul altor filiale ale PNL din tara, cu complicitatea unor presedinti care au girat politica de epurare a vechilor liberali din PNL.

Principiul aducerii de oameni noi in partid nu este unul gresit in sine, dar aplicarea lui discretionara, fara bune intentii, fara o analiza individuala a activitatii fiecaruia si in mod nedemocratic a avut ca efect dimensiunea dezastrului.

Aceasta atitudine a blocat reforma reala a partidului, a viciat calitatea mesajului si a deturnat partidul de la valorile democratice si autentic liberale.

Astazi asistam in PNL la o noua deturnare. In locul asumarii responsabilitatii de catre cei care au gestionat dezastrul, reformarea partidului este inca odata blocata de o cooperativa sustinuta cu complicitatea centrului.

Se arunca responsabilitatea pierderii alegerilor locale si generale in carca conducerii centrale si (halucinant!) chiar a electoratului care nu a ales PNL.

Poti citi si: Dragnea a anuntat ca premierul propus de PSD va fi anuntat miercuri si nu va fi un nume vehiculat pana acum

Electoratul are intotdeauna dreptate, domnilor care ati condus aceasta campanie. Alegatorul a votat ceea ce i s-a oferit: lideri, mesaje coerente, programe de guvernare. Din pacate PNL nu a avut nimic de oferit din toate astea.

Asadar este timpul asumarii, a demisiile de onoare si a reformarii partidului, a carui unica sansa de redresare este aceea de a redeveni unul liberal si democratic.

Se invoca nevoia de unitate ca motiv al „tinerii cu dintii de scaune”, cand tocmai lipsa de unitate a dus la acest rezultat. Se invoca „perioada grea” prin care trece partidul, dar cei care au generat-o arunca vina. Se invoca „nevoia de reforma”, dar aceiasi oameni blocheaza reforma reala.

Daca aveti onoare este momentul sa va depuneti demisiile, domnule presedinte Dragomir, domnule sef de campanie Muhscina impreuna cu echipele domniilor voastre!

Este timpul sa va depuneti demisiile domnilor presedinti de filiale judetene care ati obtinut rezultate sub scorul asumat de 30%, pierzand 15 procente intre locale si generale!

Nu mai cautati vinovati in alta parte, caci veti fi vinovati pentru ingroparea unui partid care ar trebui sa fie garantul liberalismului in Romania.

PNL nu are nicio sansa de redresare cu dumneavoastra in frunte. Hemoragia va continua slabind partidul, iar reconstructia liberalismului se va face fara domniile voastre.

Veti ramane doar cu o sigla sub care nedemn va veti imparti functiile intre dumneavoastra.”

Stiri pe aceeasi tema

Iohannis i-a decorat pe Radu Jude, Cristian Mendal si Ioan Piso de Ziua Culturii Nationale

Cristiana Petrariu Bota

PSD se reuneste astazi in Comitetul Executiv National pentru a valida propunerile de ministri la Transporturi si Dezvoltare

Ioana Badulescu

PSD decide daca va organiza un miting de sustinere pentru premierul Viorica Dancila

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult