Demisii in Parlament, trei deputati au renuntat la mandat intr-o singura zi

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota aprilie 3, 2015 12:54

Demisii in Parlament, trei deputati au renuntat la mandat intr-o singura zi

Record la demisii in Parlament. Nu mai putin de trei deputati au ales sa-si depuna demisia din functie intr-o singura zi. S-a intamplat zilele trecute, situatia reprezentand un adevarat record. Ion Dinita si Danut Culetu sunt cei trei deputati demisionari, acestia fiind trimisi in judecata pentru fapte de coruptie, iar Marko Attila are pe numele sau doua cereri de arestare in dosarul restituirilor. Cu doua saptamani inainte, din Camera Deputatilor a demisionat si Oana Mizil, anchetata in dosarul lui Marian Vanghelie.

In total, in cei trei ani de mandat, 24 de senatori si deputati au decis sa renunte de bunavoie la demnitatea obtinuta in urma alegerilor din 2012. Asta inseamna ca la fiecare sase saptamini, un deputat sau un senator a renuntat la Parlament.

Cel mai scurt mandat in Parlament l-a avut insa Dan Radu Rusanu, care a ocupat postul aproape patru luni, scrie site-ul Digi 24 pe pagina online. A renunat la el cind s-a ivit posibilitatea sa ia un salariu de zece ori mai mare ca sef al Autoritatii pentru Supravegherea Financiara. Cea mai spectaculoasa plecare din Parlament este cea a lui Viorel Hrebenciuc. Deputat inca din 1992 si fost vicepresedinte al Camerei Deputatilor si-a dat demisia dupa ce a fost acuzat de procurorii anticoruptie de implicarea in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri.

Vezi si: Ape agitate in Senat. PNL ii cere demisia lui Calin Popescu Tariceanu

La fel de notorie este si plecarea lui Miron Mitrea, alt vicepresedinte al Camerei, deputat de cinci mandate si fost ministru al Transporturilor. si el a trebuit sa se retraga dupa ce a fost condamnat la inchisoare pentru coruptie. Printre cei 14 deputati care au demisionat se numara si Eduard Helvig, actualul sef al SRI si George Scutaru, numit consilier prezidential pentru o scurta perioada.

Si in Senat s-au inregistrat 10 demisii. Cele mai cunoscute sunt cele ale lui Toni Grebla, dupa ce a fost numit judecator la Curtea Constitutionala si Victor Ciorbea, care a fost numit Avocat al Poporului.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.