8.3 C
România
22 februarie 2024
Denis Turcu este cel mai bun elev din lume la Astronomie si Astrofizica
IT/Stiinta

Denis Turcu este cel mai bun elev din lume la Astronomie si Astrofizica

Denis Turcu este din Braila si este cel mai bun elev din lume la Astronomie si Astrofizica. Denis Turcu a fost elev al Colegiului ‘‘Nicolae Balcescu” din Braila la gimnaziu, iar mai apoi a plecat la Liceul International de Informatica din Bucuresti in clasa a IX-a, primind din partea scolii internationale private bursa completa.

In trei ani a obtinut numeroase premii la diferite concursuri la care a luat parte, insa cea mai importanta a fost performanta obtinuta la Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica.

Denis a fost singurul elev roman care a participat vara trecuta la un curs de ‘‘Teoria numerelor’’ la scoala de vara de la Universitatea Standford, costurile fiind suportate in proportie de 90 la suta de universitate, chiar daca de obicei bursele acopereau doar 50 de procente. Decizia de a acorda o bursa atat de mare a fost determinata de numeroasele rezultate la concursurile de matematica la care a participat.

Denis Turcu a reusit sa faca istorie alaturi de colegii sai care au reprezentat Romania la cea de-a VII-a editie a Olimpiadei Internationale de Astronomie si Astrofizica, desfasurata la Volos, Grecia, in perioada 27 iulie- 5 august 2013.

Ei au obtinut cel mai bun rezultat din istoria participarii la aceasta competitie, doua medalii de Aur, doua de Argint si una de Bronz.

O medalie de Aur a fost cucerita de brailean, el situandu-se chiar pe prima pozitie in clasament. La concurs au participat peste 100 de concurenti din 20 de tari.

Related posts

Ariana Zhao, eleva premiata de NASA, in studioul La Maruta: Se va putea locui in spatiu!

Lucy Ionesco

Andra Cristiana Stefan, pe locul III in lume la concursul de neurostiinte International Brain Bee

Lucy Ionesco

Anunt NASA despre planeta Marte, intr-o conferinta de presa. LIVE

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult