Deputatul Daniel Gheorghe
Lumea Facebook

Deputatul Daniel Gheorghe: Socialismul subventioneaza nemunca. Statul neocorporatist subventioneaza praduiala

Deputatul PNL, Daniel Gheorghe, sustine, intr-o postare pe pagina sa Facebook ca socialismul subventioneaza nemunca prin ajutoare sociale, in timp ce statul neocorporatist subventioneaza praduiala financiara. 

„Socialismul subventioneaza nemunca prin ajutoare sociale masive unor categorii largi de persoane pe care le tine in plasa asistentionalista neproductiva. In acelasi timp, cealalta forma de interventionism asistentionalist, statul neocorporatist, subventioneaza „praduiala” financiara prin ajutoare de stat monopolurilor „prea mari sa cada”.

Dar atat neocorporatismul cat si socialismul distrug dinamica economica: creeaza avantaje neconcurentiale in piata, scad nivelul productivitatii economice, sugruma afaceri independente de tip liberal si au un impact puternic negativ asupra dinamicii fortei de munca. In ambele cazuri greul cade pe ceea ce se numeste clasa mijlocie. Clasa mijlocie, incluzand si categoria de capitalisti din mediul economic mare non-corporatist, este vaca de muls prin care statul contemporan incearca sa acorde si pomeni sociale dar si sa „miluiasca” o „clasa” de speculanti transnationali ultrabogati invatati cu luxul discretionar.

Pentru a satisface mediul clientelar al sistemului de tip neocorporatist, angajatii celor care au bagat o planeta in criza din cauza obsesiilor lacomiei economiei de „cazino”, se erijeaza in specialisti si predica cea mai eficienta metoda de lichidare a mecanismelor naturale de productie comune pietei libere : austeritatea.

Austeritatea a fost inventata spre a scurge capitalul din mediul productiv sanatos in mediul speculativ transnational. De aceea neocorporatismul este fratele vitreg al socialismului. Doar neomarxistii ori snobii mai pot confunda astazi politicile corporatiste cu liberalismul ori chiar conservatorismul”.

Stiri pe aceeasi tema

MITURI DESPRE SEX. Multe dintre povestile legate de vagin sunt false

Delia Ion

Mit destramat: Punctul G nu exista insa femeile nu au de ce sa se planga!

Delia Ion

Mirel Palada: Pentru doctoranzii in marketing politic cu studii la seral, am o poveste mai veche

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult