Deputatul Daniel Gheorghe
Lifestyle

Deputatul Daniel Gheorghe: Socialismul subventioneaza nemunca. Statul neocorporatist subventioneaza praduiala

Deputatul PNL, Daniel Gheorghe, sustine, intr-o postare pe pagina sa Facebook ca socialismul subventioneaza nemunca prin ajutoare sociale, in timp ce statul neocorporatist subventioneaza praduiala financiara. 

„Socialismul subventioneaza nemunca prin ajutoare sociale masive unor categorii largi de persoane pe care le tine in plasa asistentionalista neproductiva. In acelasi timp, cealalta forma de interventionism asistentionalist, statul neocorporatist, subventioneaza „praduiala” financiara prin ajutoare de stat monopolurilor „prea mari sa cada”.

Dar atat neocorporatismul cat si socialismul distrug dinamica economica: creeaza avantaje neconcurentiale in piata, scad nivelul productivitatii economice, sugruma afaceri independente de tip liberal si au un impact puternic negativ asupra dinamicii fortei de munca. In ambele cazuri greul cade pe ceea ce se numeste clasa mijlocie. Clasa mijlocie, incluzand si categoria de capitalisti din mediul economic mare non-corporatist, este vaca de muls prin care statul contemporan incearca sa acorde si pomeni sociale dar si sa „miluiasca” o „clasa” de speculanti transnationali ultrabogati invatati cu luxul discretionar.

Pentru a satisface mediul clientelar al sistemului de tip neocorporatist, angajatii celor care au bagat o planeta in criza din cauza obsesiilor lacomiei economiei de „cazino”, se erijeaza in specialisti si predica cea mai eficienta metoda de lichidare a mecanismelor naturale de productie comune pietei libere : austeritatea.

Austeritatea a fost inventata spre a scurge capitalul din mediul productiv sanatos in mediul speculativ transnational. De aceea neocorporatismul este fratele vitreg al socialismului. Doar neomarxistii ori snobii mai pot confunda astazi politicile corporatiste cu liberalismul ori chiar conservatorismul”.

Articole asemănătoare

Dragos Patraru: Politicienii nostri sunt ilegal de inculti. Vorbesc toata ziua de un alt fel de-a face politica, dar cum, daca nu au citit nimic?

Lucy Ionesco

SUNT CELEBRU, SCOATE-MA DE AICI 17 FEBRUARIE 2015. Primul dus pentru vedete in jungla africana!

Delia Ion

O fotografie a romanului Eduard Gutescu, inclusa in topul National Geographic 2015

Lucy Ionesco