JEAN CLAUDE JUNCKER
Externe

Der Spiegel: Juncker a reusit ceea ce Angela Merkel si Emmanuel Macron nu au reusit niciodata sa realizeze

Pentru revista germană Der Spiegel, Jean-Claude Juncker a câștigat în fața lui Donald Trump. Mișcarea reprezintă o victorie pentru toate părțile, dar mai ales pentru președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Deci, cum a reușit Juncker, în cele din urmă, să încheie un acord cu Donald Trump pe care nimeni nu l-ar fi crezut posibil? A dat indicii într-o sală de reuniuni a unui think-tank din Washington, unde a venit după orele pe care tocmai le petrecuse la Casa Albă. Era, evident, epuizat, dar în stare bună. – Am făcut-o, a spus el.

El a petrecut mai mult de două ore de negociere cu Trump înainte de a ajunge la un acord care a fost întâmpinat cu ușurare atât în ​​Uniunea Europeană, cât și în Statele Unite. Desigur, este încă prea devreme pentru a spune cât va dura acest acord. Mulți se tem că ar fi suficient un tweet nervos al lui Trump pentru ca totul să revină la vechea situație.

Și apoi, acordul nu face nimic pentru a rezolva multe alte probleme pe care europenii le au cu acest președinte american imprevizibil. Cel puțin pentru moment, omul pare pregătit să accepte un fel de încetare a focului în conflictul comercial, dar dorește încă să desființeze NATO, amenință Iranul și respinge problema schimbărilor climatice ca fiind prostii susținute de europeni.

Și totuși, iată că Juncker, a reușit ceea ce Angela Merkel și Emmanuel Macron nu au reușit niciodată să realizeze – să-l învingă pe Trump.

Deocamdată a fost evitată o escaladare a războiului comercial, care ar fi amenințat până la 15 milioane de locuri de muncă pe ambele maluri ale Atlanticului și produsul intern brut cu multe sute de miliarde de euro.

Ministrul de externe al Germaniei, Heiko Maas, a fost mulțumit.

Stiri pe aceeasi tema

Toate telefoanele mobile vor avea incarcator comun, in maxim 3 ani de zile

Bogdan

Dezvaluire uimitoare in cazul aeronavei disparute pe ruta Kuala Lumpur-Beijing

Bogdan

Accident aviatic in Peninsula Sinai. Un avion Airbus A321 cu 224 de turisti rusi la bord s-a prabusit

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult