Breaking News

DESCHIDERE NOUL AN UNIVERSITAR 2015-2016. Facultatile din Romania si-au deschis portile pentru studenti

DESCHIDEREA NOULUI AN UNIVERSITAR 2015-2016 A AVUT LOC JOI, 1 OCTOMBRIE 2015, IN UNIVERSITATILE DIN ROMANIA. Majoritatea facultatilor au programat festivitati de deschidere, iar altele au dat deja startul noului an universitar inca de la sfarsitul lunii septembrie. Spre exemplu, Ministrul Educatiei, Sorin Campeanu, a participat luni, 28 septembrie, la Timisoara, la deschiderea noului an universitar la Universitatea de Vest, unde a primit si titlul de Doctor Honoris Causa.

Joi, 1 octombrie, la ceremonia de deschidere a noului an universitar 2015 – 2016 de la Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti a fost prezent ministrul sanatatii, Nicolae Banicioiu.

DESCHIDEREA NOULUI AN UNIVERSITAR 2015-2016: Profesia de medic este una care presupune formare continua si cere sacrificii, asa si-a inceput discursul rectorul Facultatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila”, Ionel Sinescu, potrivit Radio Romania Actualitati.

Acesta i-a cerut ministrului sanatatii, Nicolae Banicioiu, sa scoata din lege statutul de functionar public pentru medici.

DESCHIDEREA NOULUI AN UNIVERSITAR 2015-2016 Ionel Sinescu a spus ca medicina este o profesie grea şi devine din ce in ce mai grea, iar medicii nu pot fi functionari publici atata timp cat meseria pe care o practica necesita pregatire profesionala pe tot parcursul vietii.

Totodata, decanul Facultatii de Medicina si Farmacie i-a indemnat pe studenti sa-si continue studiile in Romania pentru ca nu exista facultate mai buna in alte tari, iar calitatea sistemului de invatamant este la cel mai inalt nivel.

DESCHIDEREA NOULUI AN UNIVERSITAR 2015-2016: In ceea ce priveste pe ministrul sanatatii, acesta a subliniat ca stie ca studentii urmeaza sa practice o meserie grea, unde au datoria sa salveze vieti si a precizat ca in urmatorii ani face toate demersurile pentru ca sistemul medical sa fie unul comparabil cu cele din alte tari europene.

DESCHIDEREA NOULUI AN UNIVERSITAR 2015-2016: La Universitatea Politehnica din Bucuresti, festivitatile de deschidere a noului an au inceput ceva mai tarziu. La ceremonii participa si ministrul educatiei, Sorin Campeanu.

Dupa amiaza el va fi prezent la Sibiu impreuna cu ministrul apararii, Mircea Dusa, la festivitatile organizate in Piata Mare de Universitatea Lucian Blaga si de Academia Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu”.

DESCHIDEREA NOULUI AN UNIVERSITAR 2015-2016: La ceremoniile de la Universitatea „Constantin Brancusi” din Targu-Jiu, judetul Gorj, si-a anuntat participarea astazi premierul Victor Ponta.

DESCHIDEREA NOULUI AN UNIVERSITAR 2015-2016 – Unele universitati au programat festivitati de deschidere inca de luni

Anul universitar 2015-2016 incepe oficial in data de 1 octombrie, joi, potrivit calendarului Ministerului Educatiei. insa universitatile au programat festivitatile de deschidere incepand chiar de luni, 28 septembrie.

Academia de Studii Economice (ASE) din Bucuresti a avut  festivitatea de deschidere a noului an scolar 2015-2016, luni, 28 septembrie, potrivit site-ului oficial al universitatii. Fiecare dintre facultati a organizat o festivitate la care vor participa membri din conducerea universitatii, a facultatilor, cadre didactice, studenti şi reprezentanti ai mediului de afaceri şi ai institutiilor partenere ale ASE.

In cadrul acestor intalniri la nivelul facultatilor s-au facut prezentari ale programelor de studii, iar bobocii vor beneficia de informatii suplimentare despre noul lor statut universitar.

In urma concursului de admitere din acest an, facultatile ASE primesc peste 6.000 de noi studenti la licenta şi peste 3.000 de studenti la masterat pentru programele de studii universitare in limbile romana, engleza, franceza şi germana.

Facultatea de Psihologie a organizat deschiderea anului universitar tot joi, 1 octombrie, de la ora 9:00, la sediul din Soseaua Panduri 90. Festivitatea de deschidere a Facultatii de Geografie a avut loc la ora 10:00, la Casa de Cultura a Stdentilor din Calea Plevnei, nr. 61. Anul universitar 2015 – 2016.

Joi, 1 octombrie 2015, facultatile din cadrul Şcolii Nationale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) au organizat festivitatile de deschidere a anului universitar 2015-2016 la sediul institutiei din Bd. Expozitiei nr. 30 A, sector 1. Program: Facultatea de Administratie Publica: ora 11:00, etaj 1, Amfiteatrul 3 Facultatea de Comunicare şi Relatii Publice: Pentru studentii din anul I, II, III licenta: ora 10:00, etaj 1, Amfiteatrul 1 Pentru studentii din anul I, II masterat: ora 17:00, etaj 1, Amfiteatrul 1 Facultatea de Management: ora 16:00, etaj 1, Amfiteatrul 3 Facultatea de Ştiinte Politice: ora 12:00, etaj 1, Amfiteatrul 2 Departamentul de Relatii Internationale şi Integrare Europeana: ora 17:00, etaj 1, Amfiteatrul 2.

Foto: Bucuresti FM

Stiri pe aceeasi tema

Secretarul general al ONU cere statelor lumii sa declare stare de urgenta climatica

Cristiana Petrariu Bota

GUVERNUL TUDOSE. PSD se reuneste in CExN pentru a definitiva lista de ministri

Ioana Badulescu

Bilantul mortilor din cauza COVID-19 a ajuns la 78, ultimele decese au fost raportate la Spitalul Suceava

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult