Turismul rural si istoric s-a nascut in Franta. Cu o diversitate geografica uimitoare, Franta atrage turisti din intreaga lume cu peisaje magnifice, cu locuri istorice impresionante si bineinteles cu preparate delicioase specifice bucatariei frantuzesti. La toate acestea adaugam celebrele vinuri frantuzesti, oferite intr-o ambianta deosebita a gates-ului si completate cu inegalabilul farmec al gazdelor.
Franta chiar este, la propriu, o tara verde, cu o diversitate uluitoare. Tocmai de aceea, zonele rurale din Franta sunt la mare cautare in turismul international, astfel ca cei interesati isi fac rezervari chiar si cu un an inainte de vacanta. Sunt preferate zone precum Haute-Savoie, Herault, Saone si Loire, Cotes d’Armor, Bas-Rhin pana la Bourgogne, Bretagne sau Alsace.
Chateau d’Alteville, o bijuterie a Frantei rurale
Astazi vom vorbi despre Chateau d’Alteville (Castelul Alteville). Constructia apartine unui domeniu istoric situat in Tarquimpol, o mica asezare din nord-estul Frantei, in regiunea Lorraine. Domeniul d’Alteville include doua castele (unul datand din secolul 16 si al doilea din secolul 18), un lac, o ferma, terenuri agricole si padure.
Proprietatea d’Alteville este detinuta de peste un secol de familia Barthélemy. Nu mai putin de patru generatii traiesc impreuna in aceasta oaza de liniste imprejmuita de lacuri si paduri.
David Barthélemy este proprietarul acestui loc minunat. Va va intampina cu zambetul pe buze de fiecare data, fericit sa va fie gazda. David este extrem de atent si le ofera turistilor tot ce are mai bun.
La Chateau d’Alteville va puteti relaxa intr-una din camerele din castel, din aprilie pana in octombrie. Veti avea parte de mancare traditionala preparata din produsele de la ferma. Hotelul dispune de mai multe camere, o sala de conferinte, lac, parc si trasee turistice. Hotelul este dotat si cu retea de internet pentru ca turistii sa ramana conectati cu familia si prietenii.
Turistii vor gasi in domeniul d’Alteville o oaza de liniste si sanatate, incadrata de un peisaj mirific. Amabilitatea cu care David isi intampina musafirii este completata de bucataria locala 100% bio, preparata la restaurantul castelului. Turistii au la dispozitie si cateva trasee montane, pe care le pot strabate pe jos, cu bicicleta sau calare. De asemenea, se pot delecta la pescuit.
Domeniul d’Alteville, un loc incarcat de istorie
Domeniul d’Alteville este situat la aproximativ o ora de Nancy si Strassbourg. Proprietatea familiei Barthélemy este formata din doua castele, ferma, iaz, terenuri si padure.
Familia Barthélemy s-a mutat aici in anul 1906. Zona d’Alteville a fost grav avariata in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial de trupele germane. Cladirea a fost restaurata, iar locul s-a transformat intr-o atractie turistica autentica.
Construit in anul 1698, castelul a fost in proprietatea generalului d’Empire Grandjean d’Alteville. Cea de-a doua constructie, care se aseamana mai degraba cu o cetate, a fost construita in secolul 16.
Ferma domeniului d’Alteville este certificata pentru „agricultura ecologica”, o parte dintre produse fiind vandute, iar restul fiind servite la masa turistilor.
In iazul domeniului d’Alteville se poate pescui crap, stiuca sau biban. In aceasta zona traiesc circa 250 de specii de pasari.
Ocultistul Stanislas de Guaita s-a nascut aici, insa domeniul d’Alteville l-a inspirat si pe scriitorul si nuvelistul Maurice Barres.
Daca doriti sa vizitati Castelul Alteville, puteti obtine mai multe detalii si face rezervari pe site-ul chateaudalteville.com.
Turismul rural s-a nascut in Franta
Desi Franta este de doua ori mai mare decat Anglia populatiile celor doua tari sunt comparabile. Amandoua au peste 60 de milioane de locuitori, numai ca Franta si-a pastrat preponderenta rurala. Jumatate din teritoriu este ocupat de gospodarii taranesti si 25 la suta de paduri.
Mai bine de un sfert din populatia activa lucreaza pamantul. Sunt 33 de mii de comune de o diversitate uluitoare, in functie de regiunea unde sunt situate, iar arhitectura locului este si respectata si pastrata.
Bucataria franceza este savuroasa chiar si in situatia asa numitei “cuisine improvisee”, bucataria de origine taraneasca, care improvizeaza o masa buna cu ceea ce se gaseste prin casa: branza, sunca, oua, carnati, zarzavaturi si fructe, toate combinate insa cu ingeniozitate si cu gust diferit de la o regiune la alta.
Turismul rural, in Franta, este practicat in special de familistii care se pot bucura de fragmentarea vacantei, facand posibila petrecerea timpului liber in mai multe asezari rurale de la Haute-Savoie, Herault, Saone si Loire, Cotes d’Armor, Bas-Rhin pana la Bourgogne, Bretagne sau Alsace.
In timp ce in Franta alaturi de Olanda si Germania este conturata precis campingul in ferma, ca forma de cazare in gospodariile agricultorilor, in alte tari din UE este aproape inexistenta.
Château d’Alteville Visite guidée automne from DEUXMINUTES ℅ WOLFGANG on Vimeo.