5.3 C
România
29 noiembrie 2021
Life

Designeri romani, invitati la Bruxelles la a 4-a editie a Targului european de moda si design ”POP & SHOP”

Designerii români Ioana Ardelean, Mihaela Coman, Alexandra Constantinescu, Larisa Dragna şi Corina Sănătescu / brandul Lambott sunt invitaţii ICR Bruxelles la cea de-a patra ediţie a Târgului european de modă și design ”POP & SHOP”. Evenimentul are loc la centrul cultural De Markten din Bruxelles (Oude Graanmarkt 5, 1000 Bruxelles), în perioada 6-8 octombrie 2017, noteaza leviathan.ro.

Pasionaţii de design vor descoperi bijuteriile sofisticate ale Ioanei Ardelean care poartă amprenta stilistică a arhitectului preocupat de interacţiunea dintre spaţiu şi mişcare, dar şi de redarea fină a detaliilor. Paleta ofertantă de accesorii cuprinde şi recenta colecţie de bijuterii ”The Gogol’s Overcoat – literary obsession” semnată de Mihaela Coman, care surprinde prin îmbinarea atipică de materiale (argint, cupru, alamă, lemn şi piele). Delicate şi inedite, creațiile din porţelan ale Alexandrei Constantinescu propun texturi şi forme ceramice noi şi se particularizează prin linii organice şi nuanţe naturale.

Inspirate din ritmul trepidant al vieţii urbane, creaţiile vestimentare ale Larisei Dragna sunt dedicate iubitorilor de fashion şi, în special, femeii sensibile, puternice şi independente. Croiala naturală a hainelor şi a accesoriilor din blană semnate de Corina Sănătescu (brandul Lambott) reinterpretează arta tradiţională românească şi aduc în prim plan versatilitatea pieselor vestimentare specifice sezonului rece.

”Onorez participarea la acest târg din dorinţa de a cunoaşte noi designeri şi de a descoperi perspectivele lor asupra designului vestimentar; însă cel mai important lucru este interacţiunea cu publicul, deoarece ceea ce fac este despre oameni ” mărturiseşte Larisa Dragna pentru ICR Bruxelles.

”Cel mai mult îmi doresc să intru în dialog cu oameni interesaţi să investească în obiecte speciale. Apreciez oportunitatea de a intra în contact cu expozanţi europeni în vederea iniţierii de colaborări”, îşi destăinuie Alexandra Constantinescu aşteptările legate de prezenţa la târg.

Târgul de modă şi de design ”POP & SHOP” reuneşte 40 de tineri designeri din Austria, Cehia, Estonia, Insulele Feroe, Letonia, Polonia, România şi Ungaria. Evenimentul este organizat de EUNIC Bruxelles (reţeaua europeană a institutelor naționale pentru cultură din Bruxelles), şi reprezintă o platformă pentru promovarea creaţiilor tinerilor designeri în capitala Europei. Tema târgului este slow fashion și upycicling.

Selecţia designerilor români de bijuterii s-a realizat cu sprijinul Assamblage – Asociaţia Naţională a Autorilor şi Designerilor de Bijuterie Contemporană.

Intrarea este liberă.

Date: Vineri, 6 octombrie, 17.00-21.00 (petrecere de la ora 19.00)
Sâmbătă, 7 octombrie, 12.00-21.00
Duminică, 8 octombrie, 12.00-18.00

Pentru o experienta informationala autentica, inovativa, dar si plina de umor, iti recomandam sa citesti Leviathan.ro.

Stiri pe aceeasi tema

Andreea Mantea o inlocuieste pe Adelina Pestritu la Wowbiz. Care a fost motivul schimbarii de la Kanal D?

Cristiana Petrariu Bota

Psihologul Laura Maria Cojocaru: Poate parea paradoxal, dar grija fata de propria persoana nu e o forma de egoism, ci poate cea mai mare forma de altruism

Ioana Badulescu

Adrian Despot il va inlocui pe Marius Moga in juriul show-ului VOCEA ROMANIEI

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult