Despre incapacitatea Romaniei la presedintia Consiliului Uniunii Europene

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu octombrie 29, 2018 11:25

Despre incapacitatea Romaniei la presedintia Consiliului Uniunii Europene

“Amorsată, la noi, de declaraţia domnului Tăriceanu, discuţia s-a inflamat pentru scurt timp. S-a stins repede. Aş spune chiar neaşteptat de repede. Merită totuşi o explicaţie?” Jurnalistul Cristian Unteanu, corespondent la Bruxelles al ziarului Adevarul, crede că da.

“Avem un număr foarte mare de dosare care trebuie finalizate. Preşedinţiei române îi revine această sarcină de a finaliza tot ceea ce au “lăsat moştenire” preşedinţiile anterioare, dar şi texte legislative ajunse deja în stadiul final, negociate (uneori 2 sau 3 ani) între instituţiile europene. Totul va trebui votat în această perioadă căci, din ceea ce ar rămâne cumva nefinalizat, nimic nu va mai fi reluat ca atare de noul Parlament European, cel care va avea evident o altă configuraţie politică şi alte priorităţi. Se anunţă cel puţin 200 de texte legislative de finalizat, dintre care în jur de 40 ţin de pachetul vital, Cadrul financiar multi-anual.

Există problema nivelului de încredere existent în România şi situaţia statului de drept. Vom intra în perioada preşedinţiei cu mai multe răni deschise care deja şi-au produs sau îşi vor produce efectul destructiv în ce priveşte nivelul general de credibilitate al României”…

Integral în Adevărul.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.