„Discursul preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, la congresul partidului a zugrăvit o Românie fabuloasă, viitor nod energetic şi de transport, cu trenuri de mare viteză, autostrăzi, educaţie şi sănătate. Dar totul în 2040, pentru cine va apuca măreaţa lume nouă anunţată de Liviu Dragnea. Până atunci, societatea românească trebuie să se lupte cu rezultatele pe care guvernarea PSD le produce zi de zi”, scrie jurnalistul Ion M. Ioniță intr-un editorial publicat in Adevarul.
„În 2017, România nu a beneficiat de niciun kilometru nou de autostradă. Trenurile merg cu viteză medie mai mică decât pe vremea lui Carol I. Metroul către Otopeni este deja un obiectiv ratat. Pur şi simplu nu se face. Metroul din Drumul Taberei care trebuia inaugurat de trei ani, nu va circula nici în 2018.
Programul spitalelor regionale, trecut cu litere groase în programul de guvernare, nu este altceva decât o fantasmă bună de luat voturi. Din cele opt spitale regionale au rămas trei. Niciunul dintre ele nu este în poziţia de a primi vreun ban pentru că proiectele nu sunt gata şi nu pot fi trimise la Bruxelles.
Comisarul pentru Dezvoltare, Corina Creţu, a venit la congresul PSD cu o mare veste, 450 de milioane de euro nu vor fi pierdute, ci alocate sub formă de vouchere pentru cei care vor să-şi reabiliteze locuinţele din punct de vedere energetic. Pare un triumf. Dar adevărul este că suma de 450 de milioane de euro este doar o parte din cei 800 de milioane care urmau să fie pierduţi. E bine că li s-a dat altă destinaţie, dar de ce nu au fost folosiţi pentru spitale? Şi cum recuperăm şi restul de 350 de milioane?”. Integral în Adevărul.
Printre proiectele anuntate de Liviu Dragnea s-a mai numarat si proiectul gROwth, care are in vedere cresterea veniturilor, imbunatatirea conditiilor de munca pentru salariati, deduceri pentru asigurari de sanatate si asigurarea unor conditii adecvate pentru cresterea copiilor angajatilor. Cat de realist este proiectul anuntat cu mare fast de liderul PSD?
Dragnea a marturisit, la Congres, ca se gandeste la proiectul gROwth de mult timp si prima data i l-a prezentat lui Mircea Geoana in anul 2009, insa acesta a pierdut alegerile si proiectul nu a putut fi pus in practica. „Este de fapt un program care cuprinde si legifereaza ce trebuie sa faca statul pentru fiecare roman din momentul in care se naste si pana la sfarsitul vietii”, a explicat Dragnea.
„Avem un proiect mai amplu pentru romani: Proiectul gROwth, care pe lângă creșterea veniturilor are în vedere multe alte măsuri pentru români. Proiectul vizează în ansamblul viața celor care muncesc, are în vedere îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru salariați; facilități pentru deplasarea la locul de muncă; deduceri pentru asigurări de sănătate private.
Proiectul pe care îl propun astăzi are în vedere crearea unor condiții adecvate pentru creșterea copiilor celor care muncesc. Noi în PSD știm cel mai bine cât de mult încep să însemne femeile în politică și în funcțiile de conducere ale statului. Toate aceste schimbări profunde vin cu necesitatea unor noi politici publice, pe care noi le-am inclus în
Proiectul gROwth: crearea unor condiții adecvate pentru creșterea copilului, grădinițe cu program prelungit, after-school în toate școlile din România si nu numai”, a mentionat Dragnea.
Proiectul de tara al PSD – Il gasesti acolo unde nici nu gandesti
Despre criticile aduse la proiectul de tara, Dragnea a vorbit cu ironie la reuniunea PSD de sambata. Ba mai mult, a spus ca proiectul de tara nu este cautat unde trebuie.
„Eu spun că nu căutăm bine. Proiectul de țară e ca adevărul: îl găsești acolo unde nici nu te gîndești să cauți. Umblăm cu el pe nas, așa cum umblă bunicul cu ochelarii, și n-am ajuns încă la oglindă”, a spus liderul PSD.
Proiectul de dezvoltare strategica a Romaniei, fantasmagoric si cu tinta la voturile romanilor
PSD incearca sa isi fidelizeze electoratul si vine cu un proiect pe termen lung. Proiectul de dezvoltare strategica a Romaniei are aplicabilitate pana in 2040 si are rolul de a schimba total fata Romaniei. Aproape fantasmagoric!
„În forma sa finală, programul de dezvoltare strategică a României până în 2040 va merge în Parlament și va deveni lege. În afara lui, partidele și guvernele își pot implementa ideile politice și măsurile economice care țin de ideologia și interesele lor specifice, dar fiecare dintre guvernele viitoare va avea obligația de a-și duce la îndeplinire cota ce-i revine din program.
Dacă privim înainte și dacă vom reuși să impunem acest efort de accelerare a economiei și societății, peste 22 ani, în 2040, vom putea vorbi despre o Românie mult diferită față de România de azi.
Vom fi a opta economie a Uniunii Europene, vom fi lider regional în Europa de Sud Est. Vom funcționa ca nod de infrastructură rutieră al comerțului dintre Orient și Occident, vom alimenta Europa cu mărfuri din porturile Mării Negre, la concurență cu porturile de la Marea Nordului. Vom furniza energie și resurse petroliere statelor din jur și vom avea independență energetică totală. În perioada 2023 – 2024 vom putea trece la moneda euro.
Pentru toate aceste planuri, însă, nu e destul să ne bazăm pe ideile noastre și pe forța noastră politică. Avem nevoie și de ceilalți. Avem nevoie de România Re-unită”, a mai spus Dragnea in prezentarea proiectului maret al PSD.