Universitatea de Vest din Timisoara: OUG nr.96/2017 va afecta universitatile, masteratele sunt in pericol
Comunicate

Despre Romania de maine in anul Centenarului Marii Uniri. Universitatea de Vest lanseaza „Conferintele ministrilor”

Universitatea de Vest din Timișoara organizeaza „Conferințele miniștrilor”, la care vor participa personalități publice printre care Cristian Diaconescu si Teodor Baconschi. În contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, Universitatea de Vest din Timișoara inițiază și dedică acestui an aniversar o nouă serie de conferințe care vor fi susținute de personalități ale vieții publice, care au făcut sau fac parte din Guvernul României. 

Prima conferință din serie va fi susținută de dr. Cristian Diaconescu, ministru al justiției și ministru de externe în mai multe formule guvernamentale. Domnia sa propune un bilanț de etapă și invită timișorenii la un dialog diplomatic, cultural și universitar despre perspectivele strategice ale viitorului României după Centenar. În cadrul conferinței de vineri, invitat este și fostul ministru de externe (2009-2012) Teodor Baconschi.

„Această nouă serie de conferințe vine în completarea acțiunilor care au sau au avut loc deja și au adus în mijlocul Timișoarei personalități naționale și internaționale. Putem aminti aici seria ‹‹Ambasadori la UVT››. De această dată, creăm o legătură directă pentru comunitatea noastră academică, dar și pentru cei din afara Universității, cu foști și actuali miniștri, membri marcanți ai vieții publice, diplomați, specialiști în activitatea lor profesională. Suntem în an aniversar, astfel că discuțiile cu domnii miniștri se vor axa pe România de mâine în anul Centenarului”, spune rectorul UVT, prof. dr. Marilen Gabriel Pirtea.

În cadrul seriei, la Timișoara urmează să conferențieze, în data de 30 martie, Mircea Geoană, fondatorul și președintele Institutului Aspen România, ministru de externe în perioada 2000 – 2004.

Conferința susținută de dr. Cristian Diaconescu va avea loc vineri, 23 martie, de la ora 14.00, în sala A01, bd. Vasile Pârvan 4.

Stiri pe aceeasi tema

Radu Zlati: Haideti sa inchidem ANAF, nu vom pierde nimic

Catena, premiata cu HOSPICE Champion Award 2017 la cel mai important eveniment de strangere de fonduri pentru ingrijirea paliativa

Cristiana Petrariu Bota

Metropolitan Life le ofera romanilor platforma de despagubire e-Claims

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult