10.3 C
România
22 septembrie 2021
Dezbatere publica in Sectorul 6 despre accesul pe piata muncii a persoanelor din grupuri vulnerabile
Social

Dezbatere publica in Sectorul 6 despre accesul pe piata muncii a persoanelor din grupuri vulnerabile

O dezbatere publică privind șansele de inserție pe piața muncii a persoanelor din grupurile vulnerabile are loc, joi, în Sectorul 6. Găsirea sau schimbarea unui loc de muncă reprezintă o încercare pentru toţi cei aflaţi în căutarea unui trai mai bun. Atunci când porţi pe umeri o etichetă care umileşte şi discriminează, accesul pe piaţa muncii şi, implicit, ieşirea din cercul vicios al sărăciei şi excluziunii devin cu atât mai anevoioase. 

Joi (15 martie 2018), începând cu orele 11.00, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 lansează o dezbatere publică, fără prejudecăţi, despre prejudecăţile care condamnă la marginalizare. Sub denumirea ”Un loc de muncă – o șansă la integrare socială”, întâlnirea propune spre discuţie teme precum: disponibilitatea angajatorilor de a oferi un loc de muncă persoanelor defavorizate, așteptările potențialilor angajați și adaptarea lor la dinamica pieței muncii, exemple de bună practică, rolul liderilor de opinie în combaterea discriminării la angajare, riscurile și provocările întâmpinate de cei care activează în acest domeniu.

Întîlnirea are ca scop promovarea șanselor la obținerea unui loc de muncă pentru beneficiarii proiectelor derulate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, în cadrul cărora se oferă cursuri gratuite de calificare profesională pentru persoanele din grupurile vulnerabile precum: persoane cu dizabilități, femei singure cu mai mulți copii, victime ale violenței domestice, membri ai minorităților etnice, persoane ieșite din detenție etc.

Derulate inițial cu fonduri europene nerambursabile, proiectele se află în etapa de sustenabilitate, cu finanțare de la Bugetul Local al Sectorului 6, oferind participanților calificare în meserii precum: operator introducere, validare și prelucrare date, frizer, manichiurist, măcelar, florar-decorator, lucrător în comerț, babysitter, ospătar etc.

La finalizarea cursurilor, beneficiarii primesc diplome de calificare profesională recunoscute de Ministerul Muncii și Justiției Sociale și de Ministerul Educației Naționale, prin Autoritatea Națională pentru Calificări.

Pe durata participării la proiect, persoanele înscrise beneficiază de consiliere, orientare pe piața muncii, suport emoțional, dar și de acordarea unei sume de bani, o singură dată, la absolvirea cursului, cu rol de sprijin până la găsirea unui loc de muncă.

De la debutul perioadei de sustenabilitate, 370 de persoane au primit diplome de calificare şi, implicit, o şansă la un loc de muncă stabil.

La dezbaterea ce va avea loc la sediul instituției, str. Floare Roșie nr. 7A, Sector 6, sunt așteptați să participe profesioniști din domeniul social, angajatori, reprezentanți ai instituțiilor publice și organizațiilor nonguvernamentale de profil, lideri de opinie, precum și potențiali beneficiari ai proiectelor derulate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6.

Stiri pe aceeasi tema

Modificari la normele de aplicare ale Legii Codului Fiscal. Au fost completate prevederile privind depunerea declaratiilor

Cristiana Petrariu Bota

Praga, Cluj-Napoca si Munchen, orasele din Europa in care iti gasesti cel mai usor un loc de munca – Date Eurostat

Ioana Badulescu

Acident de microbuz in Salaj, 13 victime. Accidentul s-a produs pe DN1H Zalau – Simleu Silvaniei

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult