6.2 C
România
17 octombrie 2021
Theodor Stolojan
Politica

Dezbaterile pe Legea darii in plata sunt viciate de motive electorale, considera Theodor Stolojan

Europarlamentarul PNL, Theodor Stolojan, este de parere ca dezbaterile asupra legii darii in plata sunt viciate de motive electorale. Stolojan a declarat, la RFI, ca legea darii in plata nu trebuia introdusa intr-un an cu alegeri, deoarece dezbaterile devin deturnate si viciate de campania electorala, aflata dealtfel in toi atat in Bucuresti, cat si in tara.

„Această lege cu puternice implicaţii sociale, economice, cu un impact pe sistemul bancar din România nu era o lege pentru an electoral. Fiind introdusă într-un an electoral în dezbatere, sigur că toate dezbaterile sunt viciate de campania electorală care de fapt este în toi, după cum observaţi, dacă vă uitaţi în Bucureşti, vedeţi numai bannere cu fel de fel de figuri care doresc să candideze la Primărie sau în alte părţi. Deci nu era un proiect de lege de introdus într-un an electoral, pentru că orice dezbatere devine deturnată, viciată de motive electorale”, a declarat Stolojan la RFI.

Întrebat ce ar trebui să se întâmple acum cu legea dării în plată, fostul premier de la începutul anilor ’90 a răspuns:

Legea Darii in Plata, adoptata de Senat. Programul Prima Casa, mentinut in lege

„Păi, explicaţi-mi care politician se opune unei legi care spune că vrea să salveze situaţia unor persoane, unor gospodării, care au luat credite şi nu le mai pot rezolva? Înseamnă într-un an electoral să-ţi tai pur şi simplu craca de sub voturile de la această parte a electoratului, care se află într-o situaţie dificilă şi sunt destul de mulţi. Nu era o lege care să fie dezbătută într-un an electoral, dimpotrivă, o lege la care cu multă răbdare toţi trebuiau să se aşeze la masă, să găsească o soluţie care să ţină seama de interesele tuturor, nu numai de interesele unei părţi sau ale alteia. Din păcate şi sistemul bancar are aici o parte de vină, pentru că a existat tot timpul, dar tot timpul, o diferenţă între declaraţiile date de către responsabilii din sistemul bancar şi ceea ce se întâmpla, dialogul între cetăţean care se prezenta, deci între debitorul care se prezenta la ghişeele băncilor, încercând să ajungă la o soluţie amiabilă, convenabilă ambelor părţi. A fost o diferenţă enormă între declaraţiile, să zicem, preşedinţilor de bănci, care spuneau tot timpul că băncile sunt deschise la dialog, caută soluţii şi ceea ce se întâmpla în momentul în care un cetăţean se prezenta la ghişeul băncii”.

Legea dării în plată a fost adoptată în unanimitate de Senat, iar ultimul cuvânt îl au deputaţii.

Stiri pe aceeasi tema

Stanescu sustine ca a discutat cu Viorica Dancila preluarea conducerii PSD in speranta ca toti cei care au demisionat vor reveni in partid

Ioana Badulescu

PSD voteaza pentru ridicarea imunitatii lui Dan Sova

Cristiana Petrariu Bota

Ion Iliescu, anchetat in secret in cazul inchisorilor CIA din Romania

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult