-14.2 C
România
24 ianuarie 2022
Social

Dezvaluiri privind dezinfectantii din spitale produsi de fabrica Hexi Pharma, care nu sunt niciodata verificati de autoritati

Statul român nu verifică niciodată în laborator dezinfectanții din spitale! Catalin Tolontan continuă seria dezvăluirilor din sistemul sanitar românesc, aducând la lumină o serie de detalii cutremurătoare. Substanțele folosite ca dezinfectanți în spitale sunt mult diluate, comparativ cu concentrațiile de pe etichetă și pentru care s-au primit avizele.Mai mult, statul român nu verifică aceste substanțe, analizele fiind făcute chiar de către producători.

Victimele de la „Colectiv” au murit și milioane de români sunt tratați în spitale dezinfectate cu substanțe pe care statul nu le controlează niciodată în laborator.

Jurnalistul Catalin Tolontan face publice documente interne de la fabrica Hexi Pharma, liderul pieței și firma care are contracte cu peste 300 de spitale din 40 de județe, care arată cum se produc dezinfectante cu o concentrație mult mai scăzută decât cea de pe etichetă.

Iti recomandam si: Viviana Gradinaru, o romanca din Vaslui, va fi premiata de Barack Obama pentru o descoperire revolutionara in biomedicina

Leon Danaila, geniul medicinei romanesti, a descoperit o noua celula in creier

Contactată, firma nu a negat până la această oră autenticitatea rețetelor de fabricație aflate în posesia jurnalistului.

„Semnătura pare, într-adevăr, a mea. Dacă am semnat, nu am știut ce am semnat, pentru că eu știu chimie cît dumneavoastră, nu mai mult! Am lansat o anchetă internă”, spune directorul general al Hexi Pharma, care este biochimist.

Aceste biocide sunt folosite pretutindeni în spitale: chirurgii se spală cu ele pe mâini, mesele de operație sunt curățate cu ele, bisturiele sunt sterilizate cu ele și, tot cu ele, se spală orice încăpere, de la saloane la terapie intensivă.

Și culmea ironiei: vânzările firmei s-au dublat după drama de la Colectiv…

Detalii despre ancheta lui Tolontan poti citi aici.

Stiri pe aceeasi tema

Sectia pentru procurori a CSM a luat act cu ingrijorare de declaratiile publice ale ministrului Justitiei

Ioana Badulescu

Inca o zi libera decretata de Guvern pentru romani

Cristiana Petrariu Bota

Greva generala de la metrou, anuntata sa inceapa miercuri, a fost suspendata

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult