Social

Dezvaluirile din Sanatate continua! Seful spitalului Sf. Maria: Am fost amenintat de fostul ministru al Sanatatii

Dezvaluirile scandaloase din Sanatate continua. De aceasta data vizat este fostul ministru al Sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu. Seful spitalului „Sfanta Maria” din Bucuresti, prof dr. Narcis Copca, a dezvaluit, intr-o conferinta de presa, ca fostul ministru l-a amenintat ca va avea probleme daca va face primul transplant de plamani. Potrivit lui Narcis Copca, au fost si alte amenintari venite din partea fostului ministru Cadariu, inclusiv ca sunt puscariabili.

De precizat ca Spitalul Sfanta Maria din Capitala este acreditat de o luna pentru transplant de plamani, cadrele medicale de aici fiind pregatite sase luni la Hanovra in acest scop. Totodata, exista si un prim pacient inscris pe lista, dar lipseste substanta in care se transporta plamanul, pentru care Ministerul Sanatatii nu a dat inca avizul, a mai spus managerul spitalului, Narcis Copca.

„Noi am reusit sa fim acreditati. A facut training de sase luni la Hanovra, cel mai important centru din lume, cu cel mai mare numar de pacienti transplantati pulmonar – 130 pe an. Exista foarte multi din aceeasi generatie care nu contenesc in a pune piedici acestei activitati, nu o sa ii numesc acum. Inclusiv la acest moment exista o solicitare la Ministerul Sanatatii de import a Celsiorului, singura substanta in care se transporta plamanul, aviz care inca nu a fost dat. Acreditarea s-a intamplat acum o luna”, a explicat profesorul Copca, intr-o conferinta de presa.

Iti recomandam si: Medicamentele contra infectiilor nu au niciun efect! Medicul Carstoveanu: Importul unor medicamente generice care nu-si fac efectul e protejat de politicieni

TOLO: Synevo a folosit dezinfectanti diluati in Romania! Compania de analize medicale are 2,7 milioane clienti

Narcis Copca a adaugat ca fostul ministru al Sanatatii Patriciu Achimas Cadariu l-a amenintat ca daca va face transplant de plaman va avea probleme: „Am fost amenintat de fostul ministru ca voi avea probleme daca voi face primul transplant. Au fost si alte amenintari, ca suntem chiar puscariabili. Si vom face primul transplant. Sunt rautati inevitabile„.

Seful spitalului Sf. Maria a mai explicat ca de trei luni dureaza introducerea primului pacient pe lista de transplant.

„Noi am reusit sa devansam cu o luna si un pic si chiar astazi dimineata am primit interfata si a fost introdus primul pacient roman pe lista de asteptare pentru transplantul pulmonar in Romania. Ca si pasi, mai sunt de primit resursele financiare de la Ministerul Sanatatii pentru transplantul pulmonar. Demersurile sunt avansate si asteptam cat de curand, poate chiar saptamana viitoare si, evident, incepand cu saptamana viitoare vom astepta primul donator compatibil cu pacientul nostru”, a mai spus Copca.

Iti recomandam si: PLEXUL SOLAR sau creierul abdominal. Modul incredibil prin care te poti vindeca si iti poti controla starea de sanatate

Medicul Sebastian Cozma, unul dintre cei mai cautati doctori din tara

Potrivit medicului, este necesara fila de buget separata pentru tot ceea ce presupune aceasta interventie.

„Pentru ca nu putem muta, nu avem voie sa mutam bani de la transplantul hepatic din institutie la transplantul pulmonar, dar demersurile sunt facute si cred ca acest aspect este rezolvabil rapid”, a explicat Copca.

El a precizat ca substanta Celsior costa in jur de 70 de euro kilogramul: „Aceasta substanta a fost adusa cu geanta frigorifica chiar de seful programului de transplant din Hanovra la Sibiu cu avionul si de acolo am transportat-o la Bucuresti numai ca avem nevoie de acest aviz pentru a o putea folosi. Este un simplu da, pe o foaie de hartie, care intarzie”.

Articole asemănătoare

Parchetul Judecatoriei Constanta a decis sa isi suspende activitatea din cauza ordonantei pe justitie

Lucy Ionesco

Asociatia Salveaza o Inima a reusit sa salveze sase copii cu malformatii grave

Lucy Ionesco

Crina Coco Popescu a fost nominalizata din nou de Cartea Recordurilor

Bogdan