-2.9 C
România
22 ianuarie 2021
Social

Diaspora spune ca Ministerul Sanatatii a respins ajutorul din strainatate in cazul #Colectiv. FADERE: Spitalul din Madrid, dispus sa trateze ranitii gratis

Diaspora spune ca Ministerul Sanatatii din Romania a respins ajutorul oferit din strainatate in cazul ranitilor din clubul Colectiv. Presedintele FADERE, Daniel Tecu, a declarat ca un spital din Madrid si-a declarat disponibilitatea de a-i trata pe ranitii din clubul Colectiv la doar doua zile de la tragedie, insa reprezentantii Ministerului Sanatatii din Romania au motivat de fiecare data ca pacientii nu sunt pregatiti sa fie transportati.

„Vineri s-a intamplat, luni am facut o cerere, la doua zile spitalul de aici (din Madrid – n.r.) si Ministerul Sanatatii spaniol ne-a dat un raspuns pozitiv. L-am contactat pe domnul Raed Arafat, dansul mi-a dat pe cineva de la Ministerul Sanatatii (din Romania – n.r.) si de fiecare data ni s-a spus sa avem rabdare. Comunitatea s-a mobilizat, noi am facut tot ce puteam sa facem. Insa de fiecare data ni s-a spus sa avem rabdare, ca medicii spun ca pacientii nu sunt pregatiti sa fie transportati.

Rudele ne intrebau de ce nu se transporta. Le-am spus sa vorbeasca cu medicii de acolo. A trecut o luna si nu s-a facut absolut nimic. In spitalul din Madrid nu a ajuns niciun ranit, desi este o sectie de arsi ultramoderna”, a spus Daniel Tecu, presedinte FADERE, la B1 TV.

Daniel Tecu a catalogat reactia Ministerului Sanatatii drept „un comportament iresponsabil”, mai ales ca spaniolii erau dispusi sa trateze ranitii din Colectiv pe banii lor.

„Oamenii astia erau dispusi sa trateze ranitii de la Colectiv pe banii lor, numai sa fi venit aici. Mi se pare ca este un comportament iresponsabil. N-am vrut sa fortez nota”, a mai spus Daniel Tecu.

Stiri pe aceeasi tema

REZULTATE LOTO 1 DECEMBRIE 2013: REPORTURI LA 6 DIN 49, JOKER SI 5 DIN 40

Bogdan

Zilele de concediu ale profesorilor se modifica, potrivit unui ordin de ministru

Cristiana Petrariu Bota

Clinica Zetta, 5 ani de activitate! Echipa condusa de medicul Dragos Zamfirescu a realizat 4.500 de interventii, unele in premiera medicala nationala

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult