DIICOT: Nu neglijam nicio pista. Pana acum nu avem nici macar concluzii preliminare ale testelor genetice si antropologice ale fragmentelor osoase
Breaking News Social

DIICOT: Nu neglijam nicio pista. Pana acum nu avem nici macar concluzii preliminare ale testelor genetice si antropologice ale fragmentelor osoase

Seful DIICOT, Felix Banila, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, ca in dosarul crimelor de la Caracal sunt prioritare aflarea adevarului si stabilirea adevarului prin probe temeinice. „Nu neglijam nicio pista pe care o putem afla inclusiv din presa”, a spus Banila.

„Pana nu avem concluzii clare cu privire la faptul ca una sau alta din cele doua fete ar fi fost intr-adevar ucise, sunt doar niste indicii, le spunem rezonabile, dar pana nu avem stabilit in mod cert acest lucru, nu putem neglija nicio pista”, a declarat Felix Banila.

„Ne exprimam regretul fata de situatia in care sunt puse familiile celor doua victime. Azi dimineata inculpatul a fost transferat la Spitalul Jilava pentru expertiza psihiatrica, dispusa de procurorul de caz. Pana la acest moment nu avem nici macar concluzii preliminare ale testelor genetice si antropologice ale fragmentelor osoase gasite la fata locului. De indata ce vom primi concluzii preliminare le vom comunica.

Prioritar este aflarea adevarului prin probe temeinice. Nu neglijam nicio pista pe care o putem afla inclusiv din presa. Sunt foarte multe informatii in spatiul public, nu ne plangem, desi procurorii nostri lucreaza din 27 iulie de cand am fost sesizati cu ofiterii de politie judiciara delegati.

Cu certitudine, avem competenta de a efectua urmarirea penala, in baza OUG 78 pe 2017 care reglementeaza competenta DIICOT, in materia traficului de persoane si de minori, DIICOT are competenta exclusiva.

In acest moment nu putem neglija nicio versiune de ancheta. Ne-am dori din tot sufletul, sunt tatal a doua fete, ne-am dori sa gasim victimele in viata. Inca din inca din 15 aprilie si 25 iulie, cele doua victime au fost date in urmarire nationala si internationala”, a afirmat seful DIICOT.

Seful DIICOT: Referitor la victima de 15 ani, suspectul a spus prima data ca a aruncat-o in Olt, apoi ca a aruncat-o in Dunare

Procurorul-sef DIICOT a precizat ca Gheorghe Dinca a devenit confuz in momentul in care a fost intrebat unde a aruncat cadavrele celor doua fete.

„Nu ne putem axa in mod exclusiv pe declaratiile inculpatului. Inculpatul se pare ca a fost cooperant, insa la momentul in care a fost intrebat unde a aruncat cadavrele, a devenit confuz. Cu privire la victima de 15 ani, (Gheorghe Dinca -n.r.) a spus ca a aruncat-o in Olt, iar ulterior a spus ca a aruncat-o in Dunare”, a completat Felix Banila.

Felix Banila: Alexandra a fost si in masina si in casa lui Gheorghe Dinca

„S-a stabilit cert, prin probe, prezenta cel putin a victimei de 15 ani atat in masina inculpatului, cat si in casa. Gropile din curte sunt niste tuburi betonate realizate cu mult timp inainte. E si un canal care sa il ajute cu repararea masinilor, acolo nu a fost identificat nimic”, a declarat Felix Banila.

Procurorul-sef DIICOT a mai precizat ca cercetarile nu se axeaza exclusiv pe traficul de persoane, ci vizeaza si activitatea desfasurata de operatorii de la 112.

„In prima faza, inculpatul nu a recunoscut comiterea faptelor, in urma discutiei avute cu anchetatorii si cu avocatul, a recunoscut. Ne punem si noi intrebarea ce l-a facut sa recunoasca?. Tine de constiinta lui si de modul in care intelege sa-si construiasca apararea”, a completat Felix Banila.

 

Stiri pe aceeasi tema

Banca Mondiala a publicat raportul tarilor care incurajeaza afacerile. Romania ocupa locul 52, in coborare cu sapte locuri fata de anul trecut

Ioana Badulescu

Guvernul vrea sa impuna marilor comercianti din Romania sa-si faca un colt cu produse locale

Delia Ion

Programul Prima Casa se afla in analiza Guvernului. Proiectul PSD „O familie, o casa” este neinteresant pentru liberali

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult