SEX
Lumea Facebook

Dimensiunile normale ale organului genital barbatesc

Unul dintre subiectele preferate ale barbatilor, atunci cand se strang la un pahar de bere, este legat de relatiile sexuale pe care le-au avut in ultima perioada de timp. Si cum reusita acestora este strans legata si de dimensiunile propriului organ genital, barbatii abordeaza adesea si acest aspect.

Nici pana in prezent nu s-a ajuns la o concluzie unanim acceptata in privinta a ceea ce conteaza mai mult: grosimea sau lungimea? Este si motivul pentru care se fac in mod constat studii care ofere date asupra marimii normale a unui penis.

Rezultatele sunt importante atat pentru barbatii complexati de propriile dimensiuni dar si pentru femeile care isi doresc sa aiba langa ele parteneri de sex cu dimensiuni cel putin medii ale organului genital.

Ceea ce este considerat normal in ceea ce priveste marimea penisului a facut obiectul a 17 studii, parte a unei cercetari de amploare, la care au luat parte 15.521 de barbati. in dorinta de a reactualiza masuratorile, oamenii de stiinta britanici au ajuns la concluzia ca marimea medie a unui penis erect este de 13,12 centimentri. De asemenea, rezultatele cercetarii au mai aratat ca dimensiunea medie a unui penis aflat in stare flasca este de 9,16 centimetri, iar marimea unui penis in stare flasca, dar intins este de 13,24 centimetri. Nu in ultimul rand, circumferinta medie a unui penis erect este de 11,66 centimetri, iar cand acesta este in stare flasca, media este de 9,31 centimetri.

CITESTE SI: SEX ORGASM FEMEI. Cinci pozitii prin care femeia ajunge garantat la orgasm!

Rezultatele acestei cercetarii „rastoarna” rezultatele unui studiu publicat in „British Joural of Urology”, realizat pe un esantion de 1.600 de barbati, care a indicat ca marimea medie a unui penis erect este de 14,2 centimentri lungime si 12,2 centimetri in circumferinta.

Echipa responsabila de analizarea datelor a realizat un set de grafice care arata distributia dimensiunii unui penis, atat in stare erecta, cat si in stare flasca. Aceste informatii, spun ei, vor ajuta pacientii care sufera de afectiuni precum tulburarea dismorfica a corpului, care provoaca stari psihologice de stres si anxietate si se intalneste adesea in cazurile persoanelor cu diformitati corporale.

De-a lungul timpului, au fost alimentate o multime de mituri in care dimensiunea barbatiei era pusa in legatura cu marimea nasului si a membrelor, iar in cadrul cercetarii condusa de doctor David Veale de la Institutul de Psihiatrie, Psihologie si Neurostiinta din Marea Britanie a fost gasita o legatura destul de mica intre marimea penisului si inaltimea barbatului, ori alte asemenea corelatii.

„Barbatii se compara deseori cu alti barbati. Se compara destul de des si cu actorii de filme porno si ajung sa se simta inferiori. Unii au fost poate tachinati de partenerii sexuali in legatura cu marimea dotarii lor, asa ca sunt ingrijorati. Am realizat aceste grafice pentru a-i ajuta sa inteleaga care este marimea normala”, a declarat David Veale, potrivit „Daily Mail”.

Stiri pe aceeasi tema

Cele mai importante tehnici prin care un barbat isi poate excita partenera de sex

Delia Ion

ADEVARUL DESPRE SRI. Este adevarat ca averea generalului Florian Coldea depaseste 25 de milioane de euro?

Cristiana Petrariu Bota

SEX ORAL. Ponturi de urmat pentru un sex oral de calitate oferit femeilor

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult