sechestru-dinamo-bucuresti
Sport

DINAMO BUCURESTI. Ionut Negoita a contestat sechestrul pus de Tribunal pe actiunile detinute la Dinamo

DINAMO BUUCRESTI. Saptamanile trecute s-a vehiculat in presa informatia conform careia un grup de investitori indieni sunt interesati de achizitionarea pachetului majoritar de actiuni al formatiei Dinamo Bucuresti. Stirea a fost confirmata chiar de Adrian Mutu, actualul manager general al „cainilor”.

DINAMO BUUCRESTI. Fostul international a subliniat ca indienii au ajuns in Romania la recomandarea lui si ca negocierile dintre ei si Ionut Negoita au ajuns la un stadiu destul de avansat, o eventuala schimbare la nivelul actionariatului reprezentand un plus din punct de vedere financiar pentru Dinamo.

DINAMO BUUCRESTI. Negocierile dintre cele doua parti au fost insa blocate de sechestrul pus de Tribunalul Bucuresti asupra a 92,9% din actiunile detinute de Negoita la Dinamo, ca rezultat al datoriei de 2 milioane de euro pe care actualul finantator le are la Nicolae Badea, fost actionar si presedinte al clubului din Stefan cel Mare.

DINAMO BUUCRESTI. Ionut Negoita a depus marti, 6 decembrie, o contestatie la Curtea de Apel prin care doreste revocarea sechestrului impus de Tribunal pe data de 27 octombrie. Actiunea initiata de avocatii lui Ionut Negoita a fost inregistrata la Sectia a V-a civila.

DINAMO BUUCRESTI. Pe 27 octombrie, instanta de la Sectia a VI-a civila a Tribunalului Bucuresti dadea urmatoarea solutie la solicitarea lui Nicolae Badea de a pune sechestru pe actiunile clubului de fotbal Dinamo: „Admite cererea. Instituie sechestrul asigurator asupra bunurilor mobile constând in actiunile in numar de 381.041 detinute de intimatul Ionut Negoita la societatea Dinamo 1948 SA, reprezentând 92,9368% din capitalul social al societatii pâna la concurenta sumei de 2.000.000 Euro , respectiv a sumei de 116.598,98 lei, datorate de intimat conform sentintei civile nr.7272/21.12.2015 pronuntata de Tribunalul Bucuresti, Sectia a VI a Civila, in dosarul nr.31.457/3/2014. Dispune notarea sechestrului in Registrul Comertului conform art.955 alin.3 C.proc.civ. Obliga petentii ca, in termen de 7 zile de la comunicarea prezentei incheieri sa procedeze la consemnarea unei cautiuni, la dispozitia instantei, in cuantum de 200.000 Euro, in echivalent lei, functie de cursul oficial leu-euro stabilit de BNR, la data consemnarii conform art.954 alin.2 C.proc.civ. Pune in vedere petentilor dispozitiile art.956 C.proc.civ Obliga intimatii sa plateasca petentilor suma de 200 lei cu titlu de cheltuieli de judecata. Cu drept de apel in termen de 5 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Bucuresti – Sectia a VI-a Civila. Pronuntata in sedinta publica astazi, 27 octombrie 2016“.

Cele trei scenarii si un amanunt greu de explicat

Fiind insa, dupa cum puteti citi mai sus, dispusa „notarea sechestrului in Registrul Comertului“, sentinta Tribunalului Bucuresti are un efect major: Negoita nu poate vinde clubul pâna la o sentinta definitiva in favoarea sa.

in consecinta, toate discutiile cu asa-zisi investitori, precum indianul care s-a afisat si la meciurile echipei Dinamo, sunt inutile.

in acest moment, trei sunt posibilitatile majore in acest conflict pentru FC Dinamo:

1) Negoita câstiga procesul si ramâne proprietar deplin,

2) Badea are câstig de cauza si actiunile sunt scoase la licitatie pentru a acoperi datoria sau sunt preluate, pur si simplu, de fostul presedinte,

3) Negoita si Badea ajung la o intelegere. Informatiile ProSport sunt ca intre cei doi au existat tatonari chiar in aceasta perioada, dar fara rezultat deocamdata.

Este insa de notat un element neobisnuit in toata povestea: Negoita a preluat Dinamo in august 2012. Conform intelegerii cu Badea, cei 2.000.000 de euro ar fi trebuit platiti in rate. Noul proprietar nu a platit niciodata, pâna in prezent, nici macar un cent. Nicolae Badea s-a pus in miscare insa abia acum, la sfârsitul lui 2016. Dupa unele surse consultate de ProSport, Ionut Negoita trece printr-o perioada dificila in afaceri si are din ce in ce mai putin timp, dispozitie si bani sa se ocupe de Dinamo.

Sursa stire: prosport.ro

Sursa foto: digisport.ro

Stiri pe aceeasi tema

GIGI BECALI: Cumpar o alta echipa care sa detina jucatorii de valoare ai echipei din Liga 1

Bogdan

CSA Steaua, noua echipa a Armatei, a fost inscrisa in Liga a 4-a

Delia Ion

TENIS: Sorana Cirstea si Monica Niculescu eliminate in primul tur al turneului de la Madrid

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult