DINU PATRICIU
Economie

Dinu Patriciu incasase 90 miliaone euro din vanzarea unor terenuri

Analistii economici au declarat ca afacerile lui Dinu Patriciu mergeau din ce in ce mai prost, dupa inbolnavirea acestuia. Apar insa vesti conform carora in contul magnatului intrase, in urma cu doua luni, suma de 90 de milioane de euro, provenita din vanzarea a doua cladiri de birouri interconectate din Berlin catre un fond de investitii german.

Cele doua cladiri erau amplasate in centrul Berlinului si erau cunoscute in randul localnicilor sub numele de Mosse-Zentrum.

Complexul format din cele doua cladiri are o suprafata de 37.989 mp si 210 locuri de parcare si gazduit initial o tipografie si birourile ziarelor detinute de Rudolf Mosse.

Patriciu cumparase cladirile in doua tranzactii separate, o parte de la un trust de familie, in 2006, si a doua parte de la un dezvoltator imobiliar privat, in 2007.

Ultima tranzactie imobiliara majora a fost incheiata de Dinu Patriciu si partenerul sau, fondul de investitii AIG/Lincoln, in februarie 2013, prin vânzarea cladirii de birouri The Lakeview din Bucuresti fondului de investitii sud-african New Europe Property Investments (NEPI), pentru 61,7 mil. EURO, conform capital.ro.

Miliardarul a intrat puternic pe piata imobiliara dupa vanzarea a 75% din pachetul de actiuni detinut in cadrul grupului Rompetrol catre KazMunaiGaz. Primul pas a fost facut in mai 2008, când s-a asociat cu austriecii de la Immorent, actualul Erste Group Immorent, pentru a dezvolta un proiect-gigant de 300 mil. EURO ce trebuia sa rivalizeze cu Petrom City.

Stiri pe aceeasi tema

RAR despre emisiile poluante din scandalul Volkswagen si datele false privind consumul de combustibil

Cristiana Petrariu Bota

AFACERI DE SUCCES: Batonul Copilariei, un business din Sibiu care aduce milioane de euro

Cristiana Petrariu Bota

Firmele se pot promova pe plan extern printr-un program adoptat de Guvern. Suma nerambursabila pentru fiecare beneficiar este de maximum 50.000 lei

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult