Dinu Sararu si-a lansat noua carte „Ura din ochii vulpii”, romanul unei dezamagiri
Life

Dinu Sararu si-a lansat noua carte „Ura din ochii vulpii”, romanul unei dezamagiri

Dinu Sararu si-a lansat, marti, noul roman „Ura din ochii vulpii”, in cadrul unui eveniment organizat la Salonul Artelor de la Hotel Marshal Garden din Capitala. O poveste-metafora care confirma de ce scriitorul a fost supranumit “cel mai mare romancier politic din Romania”.

Cunoscut publicului larg datorita romanului ”Niste tarani”, dar si a trilogiei ”Carnavalul catuselor – Ultimul bal la Sarpele Rosu”, Dinu Sararu revine in atentia cititorilor cu un nou roman, izvorat din realitatea anilor ’90, ”Ura din ochii vulpii”.

Lansarea noului roman al lui Dinu Sararu a avut loc la hotelul Marshal Garden din Bucureşti la editura RAO. Nume importante ale vietii culturale romanesti au tinut sa-l felicite pe cel cunoscut drept cel mai mare romancier politic din Romania,printre care Dan Puric, Costel Constantin, Gheorghe Turda, I.P.S. Varsanufie Prahoveanu sau gen. Mircea Chelaru.

Despre roman au vorbit Ovidiu Enculescu, dir. editurii Rao, prof. univ. dr. Ilie Badescu, dir. Institutului de Sociologie al Academiei Romane si romancierul Stefan Mitroi.

„Aceste pagini mai ales sunt însă supuse legilor romanului; adevărul lor adevărat este cel al romanului, nu al realităţii inspiratoare, sunt pagini de roman, deci ficţiune, deci adevăr artistic şi astfel, numai astfel pot fi considerate ca o oglindă necruţătoare a adevărului… Ar trebui să subliniez faptul că, exceptând inventatul de mine declic amoros, declanşat într-un moment de gol sufletesc în sufletul Sculptorului, fiecare rând exprimă, cu o cruzime de oglindă veneţiană, adevărul transfigurat în poveste, şi am simţit nevoia acestui adevăr, ca şi când trebuia să plătesc tributul pe care îl cer răbdarea creştină şi iertarea despovărată de resentimente”, a spus Dinu Sararu, citat de Radio Romania.

Noul roman al lui Dinu Sararu este de fapt o poveste-metafora pornita din evenimente reale, pe care scriitorul le transfigureaza cu maiestrie, reusind sa pastreze legile romanului.

Dinu Sararu a tinut sa multumeasca in mod deosebit Maicii Stavrofore Ambrozia Rucareanu, stareta Manastirii Arnota – Taborul Ramnicului, pentru devotamentul si rabdarea fara egal cu care a scris fiecare cuvant al cartii dupa dictare, chiar in timpul cand autorul inchipuia intreaga poveste.

Fin observator al realitatii romanesti, de o rara subtilitate a transpunerii naturii umane, autorul reuseste inca o data sa faca o radiografie a societatii romanesti, de data aceasta in viata culturala a anilor ’90, din perioada in care era director la Teatrul Mic.

Romanul este de fapt o meditatie asupra conditiei artistului, o poveste care are ca ingrediente dragostea, prietenia si tradarea.

 

Stiri pe aceeasi tema

Gabriel Cotabita a fost operat, dupa ce a intrat in stop cardio-respirator la hotelul Hilton

Cristiana Petrariu Bota

Revista Time a desemnat personalitatea anului 2018

Ioana Badulescu

Dragos Bucurenciu, jurnalist al postului Radio Romania Actualitati, a murit la varsta de 53 de ani

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult