Director si consilier de la Primaria Sector 1, arestati preventiv de procurorii DNA
Social

Director si consilier de la Primaria Sector 1, arestati preventiv de procurorii DNA

Un director si un consilier din cadrul Primariei Sectorului 1, care au fost retinuti, joi, de procurorii DNA Ploiesti, dupa ce au fost audiati intr-un dosar de luare de mita, au fost arestati preventiv, transmite Agerpres. 

Tribunalul Prahova a admis, vineri, propunerea procurorilor si a dispus arestarea preventiva pentru 30 de zile a inculpatilor Mihai Razvan Iordan, la data faptelor director al Directiei Inspectie din cadrul Primariei Sectorului 1 Bucuresti, in prezent consilier al primarului Sectorului 1, si Dan Toma, la data faptelor sef birou, ulterior director executiv adjunct in cadrul Directiei Inspectie a aceleiasi institutii, functie detinuta si in prezent.

Potrivit unui comunicat al DNA, Mihai Razvan Iordan este acuzat de savarsirea a doua infractiuni de luare de mita, iar Dan Toma a fost retinut pentru trei infractiuni de luare de mita.

Procurorii sustin ca, in perioada 2006 – 2010, Razvan Iordan, in calitate de director al Directiei Inspectie din cadrul Primariei Sectorului 1 si Dan Toma, sef birou in cadrul aceleiasi directii, au pretins si primit de la doi oameni de afaceri, in mai multe randuri, sume de bani cuprinse intre 15.000 euro si 70.000 euro.

Banii au fost ceruti, pentru ca, in exercitarea atributiilor de serviciu, cei doi sa dispuna intocmirea si semnarea proceselor verbale de receptie a unor lucrari de constructie.

Concret, in cursul anului 2006, firma administrata de un om de afaceri a edificat o constructie compusa din parter si 3 etaje situata in sectorul 1 din municipiul Bucuresti.

La terminarea lucrarii era necesara intocmirea unui proces verbal de receptie a lucrarii, receptie ce se efectua si semna, inclusiv de catre un reprezentant al Primariei Sectorului 1.

DNA arata ca efectuarea receptiei lucrarii in prezenta reprezentantului primariei era o etapa absolut necesara intabularii si deschiderii rolului fiscal pentru imobilul edificat, fara de care vanzarea ulterioara nu era posibila.

Din cadrul Primariei Sectorului 1, responsabili pentru aceste activitati erau Razvan Iordan – director al Directiei Inspectie si Dan Toma – sef Birou receptii si regularizari taxe din cadrul Directiei Inspectie.

Acestia au conditionat receptionarea lucrarii, prin intermediul unui subordonat, de plata sumei de 30.000 euro.

Dupa mai multe interventii efectuate pentru reducerea cuantumului sumei pretinse, acestia au acceptat ca suma platita sa fie in valoare de 15.000 euro.

Astfel, in cursul lunii august 2006, omul de afaceri a remis catre Razvan Iordan si Dan Toma, prin intermediari, suma de 15.000 euro.

In cursul anului 2008, Razvan Iordan si Dan Toma au conditionat receptia lucrarilor executate la un imobil compus din parter si 7 etaje, situat in sectorul 1, de plata sumei de 70.000 euro.

Banii au fost platiti de un reprezentant al antreprenorului, in aceeasi modalitate, prin intermediari, functionarilor primariei, Razvan Iordan si Dan Toma.

In cursul anului 2010, in contextul efectuarii unor lucrari de constructii la un imobil compus din parter si 3 etaje, pentru receptia lucrarilor efectuate, Dan Toma, la acel moment director executiv adjunct in cadrul Directiei Inspectie, a pretins 15.000 euro de la administratorului firmei de constructii.

In perioada imediat urmatoare, omul de afaceri i-a remis lui Dan Toma suma de 15.000 euro, in scopul intocmirii si semnarii procesului verbal de receptie a lucrarii de constructie.

Stiri pe aceeasi tema

Ministrul Muncii va desfiinta ghiseele de la Casele de Pensii: M-a uimit distanta dintre angajatii statului si pensionari

Cristiana Petrariu Bota

Bilantul cazurilor de coronavirus este in scadere, insa avem record de pacienti la ATI si cifre critice la decese

Cristiana Petrariu Bota

Kovesi, sustinuta la Bruxelles de 150.000 de romani! Fosta sefa a DNA este audiata in Comisia LIBE pentru functia de procuror-sef european

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult