Economie

Directorul Companiei Nationale a Uraniului, Ioan Moraru, a demisionat

Directorul Companiei Nationale a Uraniului, Ioan Moraru, a demisionat din functie. Ioan Moraru va conduce insa compania pana cand ministrul Energiei va numi pe altcineva la conducere. Demisia directorului Companiei Generale a Uraniului vine dupa discutia avuta cu ministrul Energiei, Andrei Gerea, insa Ioan Moraru sustine ca pozitia lui nu are legatura nici cu acesta, nici cu protestele minerilor. Se vehiculeaza deja un nume care sa il inlocuiasca pe Ioan Moraru la conducerea Companiei Nationale a Uraniului: al fostului subprefect de Suceava, Constantin Harasim.

Minerii de la Exploatarea de uraniu Crucea si de la mina Botusana sunt blocati in subteran, cerand sa li se respecte protocolul stabilit impreuna cu ministrul Energiei pe data de 30 ianuarie. Acesta prevedea cresteri salariale incepand cu 1 februarie, schimbarea bazei de calcul a pensiilor, bilete de tratament si cresterea alocatiei de hrana.

De asemenea, minerii cer demisia conducerii Companiei Nationale a Uraniului  si a sucursalei Suceava si cer premierului Victor Ponta, ministrului Energiei, Andrei Gerea si ministrului pentru delegat Dialog Social, Liviu Marian Pop, sa vina sa discute cu ei. „Poate sa-l puna si pe Ponta director la companie. Daca nu ne dau cresterea salariala promisa prin protocol, nu intrerupem protestul. Nu se poate sa lucrezi in mina de uraniu cu 1.500 de lei pe luna”, sustin protestatarii.

Se vehiculeaza deja un nume care sa il inlocuiasca pe Ioan Moraru la conducerea Companiei Nationale a Uraniului, cel al fostului subprefect de Suceava, Constantin Harasim, sustinator al PLR.

Stiri pe aceeasi tema

ANAF a finalizat evaluarea bunurilor confiscate in dosarul ICA

Cristiana Petrariu Bota

LEGISLATIE RUTIERA: EURO 6 aduce modificari la vanzarea masinilor si la timbrul de mediu. Ce inseamna Euro 6?

Cristiana Petrariu Bota

LEGEA SALARIZARII va ajunge la Guvern in noiembrie, sustine Ministerul Muncii

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult