Breaking News

Directorul TAROM, Eugen Davidoiu, si-a dat demisia. Corpul de control al premierului va efectua o analiza la compania nationala

Directorul companiei TAROM, Eugen Davidoiu, si-a dat demisia in aceasta dimineata, in scrisoarea de demisie precizand ca sunt interese straine, care au ca scop disparitia companiei aeriene de stat. Corpul de control al premierului Mihai Tudose urmeaza sa efectueze o analiza la compania nationala. 

Intrebat zilele trecute daca i s-a cerut demisia, directorul general al Tarom a raspuns ca nu are de ce sa-si dea demisia, subliniind insa ca este singur impotriva atator interese.

„Nu am de ce sa-mi dau demisia. Pentru ce sa mi se ceara demisia, ca am adus doua aeronave noi? Ca am inceput restructurarea companiei? Am deranjat, probabil, unele grupuri de interese, dar asta e”, a declarat Eugen Davidoiu.

„Nu am cunoştinţă de un reproş oficial. Vreau să vă spun că în urmă cu o lună s-a încheiat controlul Curţii de Conturi pentru perioada 2012 – 2016. Cred că, în dispozitivul acelui document, Corpul de control al primului ministru va găsi lucruri interesante despre ce s-a întâmplat în perioada trecută. Cele 104 milioane lei diferenţa între venituri şi cheltuieli, deci pierdere din punct de vedere financiar, înseamnă 28 milioane lei în ianuarie când eu nu eram director general al acestei companii, încă 26 milioane lei în februarie, când venisem şi nu aveam posibilitatea şi instrumentele ca să pot să modific ceva în cursul companiei, în martie au mai fost încă 25 milioane lei. În luna mai avem 1,8 milioane lei profit, iar în iulie, după ce au intrat cele două avioane în funcţiune, avem 9 milioane lei profit operaţional”, a spus Davidoiu.

„Din punct de vedere al managementului, am făcut tot posibilul ca această pierdere să fie diminuată, ba chiar să crească profitul operaţional pe lună. Sunt deschis oricărui control pentru că sunt acolo 6 luni şi muncesc 15 ore pe zi, fără să creez probleme nimănui, decât celor care au interese contrare acestei companii. Dacă voi pleca din companie, nu ştiu câţi vor mai fi capabili să se zbată cu toate grupurile de interese pe care le-am găsit acolo. Sunt un singur om împotriva atâtor interese interne şi externe. De 10 ani compania este pe pierdere, s-au pierdut sute milioane de euro. Sunt servicii de informaţii care ar trebui să ştie ce companii externe doresc ca Tarom să dispară, să ne uităm cine sunt cei din spatele companiilor private care operează în România, de ce activele companiei sunt tentante…”, a mai arătat directorul companiei nationale aeriene.

Corpul de control al premierului va efectua o analiza la TAROM. In ciuda faptului ca directorul general si-a dat demisia, Mihai Tudose, a declarat ca nu renunta la ancheta corpului de control al premierului, de la TAROM.

Related posts

Marea Britanie a inceput vaccinarea in masa impotriva coronavirusului. Prima persoana vaccinata, o bunica de 90 de ani

Ioana Badulescu

SIMONA HALEP ROLAND GARROS 2017. Halep a ajuns in finala dupa ce a invins-o pe Pliskova in penultimul act al competitiei

Delia Ion

Infomatrix sau despre lumea unei noi generatii. Interviu cu Eugenie Posdarascu, decanul Facultatii de Stiinte Exacte si Ingineresti din cadrul Universitatii Hyperion

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult