-2.4 C
România
19 ianuarie 2022
Life

Dirijorul roman Cristian Macelaru este noul director muzical al Orchestrei Nationale a Frantei

Dirijorul roman Cristian Macelaru a devenit, de la 1 septembrie, noul director muzical al Orchestrei Nationale a Frantei. Talentatul roman a performat deja, pe 24 septembrie, pe scena pariziana, fiind primit cu aplauze de publicul din Hexagon.

In urma cu doua zile, pe 24 septembrie, Cristian Macelaru a dirijat pentru prima oara Orchestra Nationala a Frantei in calitate de director muzical, interpretand opere din Debussy si Rachmaninoff. Franta i-a facut o primire pe masura, a fost un triumf atat pentru el, cat si pentru membrii orchestrei, printre care mai multi romani!

ℹ️ Anul acesta Cristian Macelaru si Orchestra Simfonica din Philadelphia au fost distinsi cu Premiul Grammy la categoria „Cea mai buna interpretare instrumentala solo” pentru albumul Wynton Marsalis. Macelaru este al doilea dirijor roman premiat cu Grammy, dupa Christian Badea (1985).

Cristian Macelaru s-a format ca violonist in Romania, la Timisoara, unde a crescut intr-o familie cu 10 frati. De la varsta de 17 ani, s-a stabilit in SUA.

Cristian Macelaru a condus pentru prima data Orchestra Nationala a Frantei in 2018, parte a unui concert portret a compozitorului Claude Vivier.

Macelaru, nascut in 1980, in Timisoara, a fost anterior director muzical si dirijor al Festivalului de Muzica Contemporana Cabrillo, California (din august 2017) si dirijor principal al Orchestrei Simfonice a Radiodifuziunii din Koln (incepand cu stagiunea 2019/20).

Stiri pe aceeasi tema

Ioana Gosman, o cunoscuta jurnalista, a murit la doar 42 de ani

Cristiana Petrariu Bota

MIREASA PENTRU FIUL MEU, 20 MARTIE 2014. Zeul Zanzanie si-a bagat coada in interiorul mai multor cupluri

Bogdan

Esti geniu sau om obisnuit? Testul MENSA iti spune cat esti de inteligent

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult