25 C
România
17 septembrie 2021
Externe

Discursul Reginei Elisabeta a II-a la deschiderea noii sesiuni din Parlamentul Marii Britanii

Regina Elisabeta a II-a a sustinut un discurs, luni, in deschiderea noii sesiuni a Parlamentului Marii Britanii. Suverana a atins, in discursul sau, subiecte importante aflate pe agenda guvernamentala, in speta Brexitul si sistemul global al imigratiei. 

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a dat citire prioritatilor guvernului conservator condus de Boris Johnson, incepand cu iesirea tarii din Uniunea Europeana la 31 octombrie, un nou acord cu blocul comunitar si o serie de reforme interne menite sa castige sprijinul alegatorilor in perspectiva scrutinului anticipat care se prefigureaza.

„Discursul reginei’, asa cum este numit, a fost scris pentru suverana de catre guvern si prezinta in detaliu proiectele de legi pe care acesta si le propune pentru anul care urmeaza.

Discursul si notele care l-au insotit trec in revista peste 20 de proiecte de legi, inclusiv cele necesare pentru punerea in aplicare a unui acord pentru Brexit, pentru care Londra desfasoara negocieri de ultim moment cu liderii UE in aceasta saptamana.

„Prioritatea Guvernului meu a fost mereu securizarea iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana in data de 31 octombrie. Guvernul meu intentioneaza sa lucreze pentru un nou parteneriat cu Uniunea Europeana, bazat pe comert liber si pe cooperare prietenoasa”, a declarat regina, conform BBC.

Regina Elisabeta a transmis ca ministrii vor lucra la politici noi pentru pescuit, agricultura si comert, „urmarind oportunitatile care apar dupa parasirea Uniunii Europene”.

Regina a reluat subiectul Brexit la finalul discursului.

„In contextul in care Marea Britanie paraseste Uniunea Europeana, Guvernul meu se va asigura ca Marea Britanie continua sa aiba un rol de conducere in afacerile globale, protejandu-si interesele si promovandu-si valorile”, a spus Regina.

„Guvernul meu va fi in fruntea eforturilor de rezolvare a celor mai complexe probleme de securitate internationala. Va promova comertul liber si va lucra impreuna cu partenerii internationali pentru a rezolva cele mai importante provocari globale”, a adaugat Regina.

De asemenea, suverana a transmis ca Guvernul va „prioritiza combaterea schimbarilor climatice” si se va asigura ca „toate fetele au acces la 12 ani de educatie de calitate”.

Printre subiectele abordate de Regina in discurs se numara si problema imigratiei. Aceasta a declarat ca o noua lege a imigratiei „va deschide calea spre un sistem de imigratie global, corect si modern”.

„Guvernul meu ramane dedicat in a se asigura ca cetatenii europeni care si-au construit viata si au contribuit in Marea Britanie au dreptul de a ramane”, a spus Elisabeta a II-a.

Regina a vorbit, de asemenea, despre un nou plan economic si despre noi masuri pe care Guvernul le va lua in domeniul sanatatii, printre care se numara si crearea unui organism independent pentru investigarea incidentelor serioase din domeniul sanatatii.

„Noul plan economic al Guvernului meu va fi sustinut de o strategie fiscala responsabila, concentrata pe crestere economica si totodata pe mentinerea stabilitatii finantelor publice”, a mentionat ea.

Aceasta a transmis ca guvernul „va adresa problema infractiunilor violente si va consolida increderea in sistemul judiciar”. De asemenea, va fi implementat un sistem mai strict atat pentru pedepsirea infractorilor, cat si pentru ajutorarea victimelor.

In ceea ce priveste sectorul educational, Regina a spus ca ministrii se vor asigura ca toti tinerii au acces la o educatie excelenta, „pentru a-si scoate la iveala potentialul” si pentru a-i pregati in vederea unei cariere.

Regina Elisabeta a vorbit si despre implementarea unor principii de mediu sub forma de lege, pentru prima data in Marea Britanie, menite „sa protejeze si sa imbunatateasca mediul inconjurator pentru viitoarele generatii”.

Printre masurile care vor fi luate se numara imbunatatirea calitatii aerului si a apei, combaterea poluarii prin materiale plastice si restaurarea habitatelor naturale pentru animale si plante.

Discursul Reginei este o parte importanta a ceremoniei de deschidere a Parlamentului, care marcheaza inceputul anului parlamentar in Marea Britanie.

Prin intermediul discursului, Regina comunica membrilor Parlamentului care sunt legile pe care Guverul le doreste aprobate. Dupa Discursul Reginei, parlamentarii se reunesc pentru a discuta propunerile inaintate.

Ceremonia incepe cu o procesiune, in care Regina calatoreste de la Palatul Buckingham pana la Palatul Westminster intr-o caleasca.

La ceremonie au participat, printre altii, membrii Parlamentului si ai Guvernului, Printul Charles de Wales alaturi de sotia sa, Camilla si prim-ministrul Boris Johnson.

 

Stiri pe aceeasi tema

Turcia, in stare de urgenta. Erdogan face epurari in masa in institutiile de stat

Cristiana Petrariu Bota

Toate zborurile spre si dinspre Italia au fost suspendate. Masura este valabila pentru toate aeroporturile din Romania

Cristiana Petrariu Bota

La Oxford se studiaza Limba Romana! Uite cine invata limba de care unii romani au ajuns sa se fereasca

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult