Medicii isi pot calcula singuri cati bani vor primi din garzi dupa 1 octombrie 2016
Social

Discutii Sanitas – Guvern: Va fi un nou Regulament de sporuri aplicabil de la 1 martie 2018, se pastreaza forma actuala a garzilor pentru medici

Oficialii Guvernului le-au propus sindicalistilor Sanitas o serie de solutii la revendicarile lor, printre care mentiona un nou Regulament de sporuri aplicabil de la 1 martie 2018, tichetele de masa sa fie inlocuite cu norma de hrana de la 1 ianuarie 2018, toate sporurile aflate in prezent in plata sa se acorde in ianuarie si februarie 2018, indiferent daca se depaseste plafonul de 30% prevazut de lege, precum si sa fie pastrata forma actuala de efectuare si plata a garzilor pentru medici.

Reprezentantii Guvernului au venit cu solutii la revendicarile Sanitas, pentru a nu se ajunge la greva generala in sanatate si asistenta sociala. Intr-un comunicat transmis la redactie de Sanitas, se precizeaza ca reprezentantii guvernamentali au sustinut ca inteleg argumentele cu care Sanitas isi sustine revendicarile si, in baza acestora, si-au reconsiderat o serie de puncte de vedere referitoare la Legea – cadru nr .153 / 2017 si legislatia conexa.

Solutiile propuse de Guvern pentru angajatii din sanatate le regasiti in comunicatul transmis de Sanitas.

Sanitas: Nu vor fi pierderi de salarii in sanatate dupa 1 ianuarie 2018. Problemele sunt ca si rezolvate dupa intalnirea cu premierul Tudose

Astăzi, 26 octombrie 2017, la ședința Consiliului Național al Federației SANITAS din România au participat, în calitate de invitați, premierul Mihai Tudose, președintele PSD Liviu Dragnea, viceprim-ministrul Ion Marcel Ciolacu și ministrul Sănătății, Florian-Dorel Bodog.

Reprezentanții guvernamentali au afirmat că înțeleg argumentele cu care Federația SANITAS își susține revendicările și, în baza acestora, și-au reconsiderat o serie de puncte de vedere referitoare la Legea – cadru nr .153 / 2017 și legislația conexă. Astfel, aceștia au propus următoarele soluții la cererile SANITAS:

► Începând cu 1 ianuarie 2018, tichetele de masă vor fi înlocuite cu norma de hrană care va fi acordată lunar.
► În lunile ianuarie și februarie 2018, în baza unei derogări instituite prin hotărâre de guvern, se vor acorda toate sporurile aflate, în prezent, în plată, indiferent dacă se depăşeste plafonul de 30% impus de Legea nr. 153/2017.
► În următoarea perioadă, vor demara negocierile pentru elaborarea unui nou Regulament de sporuri, aplicabil angajaţilor din Sănătate și Asistență socială începând cu 1 martie 2018.
► Se va păstra forma actuală de efectuare și plată a gărzilor pentru medici.

Federația SANITAS va participa la toate discuțiile pentru definitivarea actelor normative care vor pune în aplicare propunerile de mai sus, având permanent în atenție ca nici unui angajat din Sănătate și Asistență socială să nu-i fie afectat venitul net„.

Stiri pe aceeasi tema

LOTO 6 DIN 49 LIVE 7 MAI 2017. Premii de milioane de euro puse in joc la 6 DIN 49 si JOKER

Delia Ion

Nicusor Constantinescu, presedintele CJ Constanta, dus de urgenta la spital

Cristiana Petrariu Bota

Vigorous Warrior 19, organizat de Centrul de Excelenta pentru Medicina Militara al NATO si MApN, a luat sfarsit

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult