Robert Negoita
Politica

Disponibilizari la Primaria Sector 3. Negoita: Masura va aduce performanta si va reduce coruptia

Disponibilizari la Primaria Sector 3. Primarul Robert Negoita a anuntat pe pagina sa de socializare ca in perioada urmatoare se va face o analiza a personalului angajat, iar mai apoi se vor face disponibilizari la Primaria Sectorului 3 pentru eficientizarea institutiei, dar si pentru ca bugetul de salarii sa nu afecteze bugetul de investitii, dupa majorarile salariale.

Ulterior acestui anunt, Robert Negoita a declarat pentru hotnews.ro ca urmeaza a fi dispoznibilizate intre 100 si maxim 200 de persoane, dupa evaluarea personalului. Primaria Sector 3 are in total aproximativ 900 de angajati.

„Noi am crescut salariile foarte mult anul trecut, unele chiar s-au dublat. De exemplu la urbanism si la IT unde aveam oameni angajati cu 1200 lei pe luna. Trebuie sa fim constienti ca nu poate sta un arhitect, un urbanist, un IT-isti pe acesti bani cand salariile din mediul privat sunt cum sunt. Aceasta masura va aduce performanta si va reduce coruptia, fiindca nu poti sa te intrebi de ce sta un arhitect pe 1200 lei luna la primarie, insa ca bugetul de salarii sa nu afecteze bugetul de investitii trebuie sa facem disponibilizari. In circa luna vom face o conferinta de presa in care vom prezenta exact cum s-a modificat organigrama primariei”, a declarat Robert Negoita pentru HotNews.ro.

„Am demarat o analiza ampla, la finalul careia vrem sa vedem exact ce numar de angajati este necesar, pe fiecare structura, si unde se impune sa facem reduceri. Desigur, fara ca activitatea sa fie afectata in vreun fel. Dimpotriva, scopul este de a decide cum putem eficientiza activitatea, astfel incat sa crestem randamentul la nivelul institutiei, la nivelul tuturor departamentelor si structurilor. La Primaria Sectorului 3, am militat si am reusit sa acordam salarii marite, corecte, angajatilor. In special celor din departamentele cheie, unde nu reuseam sa atragem specialisti, fiindca nu puteam concura cu mediul privat. Majorarea salariala atrage si cresterea performantei. Cine isi imagina ca va presta aceeasi munca, dar pe un salariu net superior, si-a format o impresie gresita. Grija in cheltuirea banului public nu este o lozinca de enuntat in dezbateri, ci ar trebui sa fie o preocupare reala, ceea ce, la Primaria Sectorului 3, se si intampla. Iar astazi, datorita faptului ca am crescut lefurile, trebuie sa luam o serie de masuri, astfel incat, bugetul de salarii sa nu afecteze bugetul de investitii”, a postat Robert Negoita pe pagina de Facebook.

Stiri pe aceeasi tema

Modificarile facute de PSD-ALDE in Codul Penal confera o legislatie penala relaxata in favoarea inculpatilor

Ioana Badulescu

Medicul Paul-Jurgen Porr, presupusul fin al presedintelui Iohannis, a fost reales in fruntea FDGR

Ioana Badulescu

Victor Ponta, noul ministru al Justitiei? Ce spune fostul premier despre aceasta varianta

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult