10.4 C
România
23 octombrie 2021
Externe

Dmitri Rogozin, important oficial rus, a amenintat Romania cu bombardierele strategice

Scena politica din zona a cunoscut un nou episod tensionat, in cursul zilei de sambata, vicepresedintele rus, Dmitri Rogozin reclamand ca autoritatile romane i-au inchis spatiul aerian, la solicitarea guvernului Statelor Unite, adjunctul lui Vladimir Putin intentionand sa revina in Rusia, prin Romania si Bulgaria, in conditiile in care Ucraina nu i-a permis tranzitul.

Rogozin participase vineri in Transnistria la ceremoniile organizate cu ocazia Zilei Victoriei.

„Data viitoare voi zbura la bordul unui (bombardier strategic de tip) Tu-160”, afirma Rogozin, subliniind ca sanctiunile nu-l vor determina sa-si anuleze viitoare vizite la Tiraspol, capitala regiunii separatiste moldovene Transnistria.

In replica, Ministerul roman al Afacerilor Externe apreciaza ca amenintarea cu folosirea unui bombardier strategic rus, de catre un vicepremier rus, reprezinta o declaratie foarte grava, In actualul context regional, in care Federatia Rusa a Incalcat suveranitatea si integritatea teritoriala a Ucrainei, iar forte separatiste proruse violeaza grav ordinea publica din statul vecin.

In acest context, MAE roman solicita autoritatilor de la Moscova, Ministerului rus de Externe, sa precizeze public daca afirmatiile citate ale vice-premierului Rogozin reprezinta pozitia oficiala a guvernului Federatiei Ruse fata de Romania ca stat membru UE si NATO.

In acelasi timp, Ministerul Afacerilor Externe reaminteste ca Romania a sustinut, sustine fara echivoc si respecta Intru totul regimul de sanctiuni instituit de Uniunea Europeana In raport cu actiunile care submineaza sau ameninta integritatea teritoriala, suveranitatea si independenta Ucrainei, precizeaza un comunicat al MAE.

Stiri pe aceeasi tema

Comandantul Al-Qaida de rang inalt Umar Lateef a fost ucis intr-un raid, anunta Pakistanul

Cristiana Petrariu Bota

Directorul general al BBC amenintat cu moartea

Corina Alexandru

Theresa May primeste o lovitura dura chiar din Parlamentul Marii Britanii. Acordul Brexit care urmeaza a fi parafat cu UE va trebui ratificat de Parlament

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult