DNA ancheteaza votul din Diaspora. Au fost depuse peste 40 de plangeri privind obstructionarea dreptului la vot

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota iunie 6, 2019 10:45

DNA ancheteaza votul din Diaspora. Au fost depuse peste 40 de plangeri privind obstructionarea dreptului la vot

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) are in lucru un dosar privind desfasurarea alegerilor europarlamentare din diaspora de pe 26 mai, au precizat, pentru Mediafax reprezentantii Parchetului General. Au fost depuse peste 40 de plangeri privind obstructionarea dreptului la vot, dupa ce mii de persoane din Italia, Spania, Germania, Marea Britanie ori Belgia nu au mai apucat sa voteze.  

Dosarul privind obstructionarea dreptului la vot a fost inregistrat initial la Parchetul General, dupa ce au fost depuse peste 40 de plangeri in ultimele doua saptamani, insa procurorii au decis conexarea tuturor plangerilor intr-un singur dosar si l-au trimis pentru solutionare la DNA, structura centrala. Vineri, organizatia PNL Diaspora a depus la Parchetul General, un denunt penal la adresa ministrului de Externe Teodor Melescanu din cauza problemelor care au fost in sectiile de votare din strainatate la alegerile europarlamentare.

„Ceea ce s-a intamplat la alegerile din 26 mai, duminica, este incalificabil si ministrul Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, trebuie sa raspunda penal pentru fapta cu premeditare savarsita de acesta si de toti cei cu responsabilitati in organizarea alegerilor in sectiile de votare din strainatate, fapta cu premeditare de impiedicare a exercitarii dreptului de vot al cetatenilor romani”, a declarat Ionel Danca, purtatorul de cuvant al liberalilor. Potrivit acestora, Melescanu a comis „abuzuri cu premeditare”.

Desi au stat mai bine de 6-7 ore in fata sectiilor de votare, mii de persoane nu au mai apucat sa voteze. Cele mai mari cozi au fost la sectiile din Italia, Spania, Germania, Marea Britanie si Belgia. Biroul Electoral Central a anuntat insa ca nu poate fi prelungit votul din diaspora dupa ora 21:00 (locala). Oamenii s-au plans mai ales de faptul ca in sectii au fost putine stampile de vot, ceea ce a ingreunat procesul electoral.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.