12.6 C
România
23 octombrie 2021
Greva de la metrou ramane in vigoare, desi Tribunalul Bucuresti a declarat nelegala actiunea de protest
Social

DNA ar fi ridicat mai multe documente de la Ministerul Transporturilor, Metrorex ar fi cerut suspendarea solutionarii contestatiilor fata de achizitia unor trenuri de metrou CAF

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) ar fi ridicat mai multe documente de la Ministerul Transporturilor, iar solutionarea contestatiilor fata de decizia Metrorex de a acorda companiei spaniole Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF) contractul pentru 51 de noi trenuri de metrou la o oferta de 310 milioane de euro ar putea fi suspendata, transmite hotnews.ro. Asta dupa ce Metrorex a cerut acest lucru Consiliului National pentru Solutionarea Contestatiilor (CNSC) ca urmare a unor descinderi DNA la Ministerul Transporturilor, cand ar fi fost confiscate mai multe documente. De precizat ca cei de la CAF a castigat licitatia lansata inca din 2014 cu o oferta de 6,06 milioane de euro pe tren, adica un maxim de 309 milioane de euro pentru setul maxim de 51 de trenuri. Contractul a fost atribuit, dar nu si semnat.

Potrivit celor de la Consiliul pentru Solutionarea Contestatiilor, momentan, pana la un act de la DNA care sa confirme demararea unei anchete penale, procedura de solutionare a contestatiilor nu poate fi suspendata, dar ca aceasta va fi suspendata de la sine daca procurorii antirocuptie confirma existenta unui dosar penal in cauza.

„Au fost doua contestatii depuse la Consiliu ca urmare a licitatiei Metrorex pentru trenuri. Noi am cerut de la autoritatea contractanta dosarul de achizitie pentru a putea incepe judecarea contestatiilor pe fond. Cei de la Metrorex au trimis o hartie prin care solicita suspendarea solutionarii contestatiilor pentru ca DNA a avut o descindere la minister si s-au confiscat documente”, a explicat pentru HotNews.ro Ovidiu Zara, purtatorul de cuvant al Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC).

„Consiliul a raspuns Metrorex precizand ca e nevoie de o comunicare oficiala de la DNA ca s-a inceput urmarirea penala, altfel noi suntem obligati prin lege sa continuam sa judecam pe fond contestatiile din dosar”, a mai spus oficialul CNSC.

„Intre timp a venit dosarul de achizitie de la DNA si asteptam pana la finalul saptamanii daca Metrorex trimite un act de la DNA. Daca nu, vom incepe solutionarea contestatiilor si avem termen 20 de zile sa rezolvam cazul de la momentul in care dosarul e complet, adica dupa ce toate partile implicate studiaza dosarul si depun si ele observatiile si pozitiile lor. Dar, daca se intampla ca DNA sa ne trimita un act prin care se arata ca s-a inceput o miscare penala in acest caz, atunci procedura de solutionare se suspenda”, potrivit reprezentantului CNSC.

Metrorex a atribuit la inceputul lunii martie catre firma spaniola Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF) un contract pentru achizitia a minim 43 si maxim 51 de trenuri noi pentru Magistrala 5 Drumul Taberei – Eroilor a metroului bucurestean.

Stiri pe aceeasi tema

Sebastian Ghita, dezvaluiri despre Laura Codruta Kovesi si legaturile cu politicieni si sefi ai serviciilor straine. VIDEO

Cristiana Petrariu Bota

Roxana Manzatu, secretar de stat in Ministerul Fondurilor Europene, implicata intr-un grav accident rutier pe DN 66

Cristiana Petrariu Bota

Sebastian Ghita nu poate fi retinut si nici arestat de DNA, a decis Camera Deputatilor

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult