Social

DNA cere urmarirea deputatului Laszlo Borbely

Fostul ministru al Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely este acuzat de savarsirea a trei infractiuni de trafic de influenta.

In conformitate cu prevederile legale si constiutionale, procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesy a transmis procurorului general un referat in vederea sesizarii Camerei Deputatilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale in cazul lui Laszlo Borbely.

Procurorii au aratat ca in anul 2011, pe vremea cand era ministru in Ministerul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely ar fi primit foloase necuvenite, avand ca obiect renovarea si utilarea unui apartament, lucrari in suma de peste 80.000 de lei. In schimbul acestora, fostul ministru ar fi trebuit sa isi exercite functia asupra unor functionari din cadrul Administratiei Nationale Apele Romane, institutie aflata in subordonarea ministerului pe care il conducea, in favoarea unei companii  pentru ca aceasta sa castige anumite licitatii.

De asemenea, Laszlo Borbely, in aceeasi calitate, ar fi primit foloase necuvenite, care aveau acelasi obiect, si anume reamenajarea si extinderea unui imobil, valoarea lucrarilor efectuate cifrandu-se la peste 112.000 lei, in schimbul acestora urmand a-si exercita influenta, tot in cadrul unor licitatii.

In acelasi an, 2011, fostul ministru  a primit de la administratorul a doua societati comerciale suma de 50.000 de euro, pentru ca acesta sa obtina lucrari in domeniul gospodaririi apelor.

Stiri pe aceeasi tema

Nicolae Postavaru este noul presedinte al Consiliului din Ministerul Educatiei care propune alocarea locurilor la universitati

Ioana Badulescu

RADET incepe sa dea caldura in Bucuresti. Probele la agentul termic vor dura inclusiv in weekend

Ioana Badulescu

MApN anunta ca pensiile militare nu vor scadea, iar varsta de pensionare nu se va modifica

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult