DNA, o noua cerere de arestare pe numele lui Darius Valcov pentru fapte comise ca primar de Slatina si senator

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota aprilie 7, 2015 11:33

DNA, o noua cerere de arestare pe numele lui Darius Valcov pentru fapte comise ca primar de Slatina si senator

DNA a formulat, marti, o noua cerere de arestare pe numele lui Darius Valcov. Conform procurorilor, o noua cerere de arestare care il vizeaza pe fostul ministru al Finantelor, Darius Valcov, pentru fapte comise in calitatea de primar de Slatina, dar si in calitate de senator. Mai exact DNA sustine ca Darius Valcov ar fi savarsit infractiuni care nu erau compatibile cu functia, in calitatea de primar si senator ar fi evidentiat mai multe firme si s-ar fi interesat de un control al ANAF.

Coincidenta sau nu, a doua cerere a procurorilor DNA vine in aceeasi zi in care Darius Valcov a cerut in fata magistratilor ICCJ sa ii inlocuiasca masura de arest preventiv cu o una mai blanda.

Astazi vom afla daca Darius Valcov va avea sanse astazi sa-i convinga pe magistrati ca merita o masura mai blanda, dupa ce a stat o saptamana in arest la domiciliu.

Vezi si: Darius Valcov a fost arestat. Fostul ministru a fost scos de la DNA in catuse si dus in arestul Politiei Capitalei

Darius Valcov nu mai beneficiaza de protectie! Ce urmeaza

Amintim ca Darius Valcov a fost arestat preventiv, joi (2 aprilie), pentru 23 de zile. Decizia a fost luata de judecatorii de la Inalta Curte, care au admis contestatia depusa de procurorii DNA si au decis ca Darius Valcov sa fie arestat preventiv pana pe data de 24 aprilie 2015. 

Darius Valcov este acuzat de procurorii DNA ca ar fi intervenit, in perioada in care era primar al Slatinei, in atribuirea unor contracte catre un om de afaceri. Numarul de zile de arest preventiv a fost calculat de judecatori avand in vedere si cele 7 zile in care acesta s-a aflat in arest la domiciliu.

Inalta Curte a respins pe 26 martie cererea DNA de arestare preventiva a lui Darius Valcov, acesta fiind plasat in arest la domiciliu. Procurorii au atacat cu recurs masura.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.