Calin Nistor va asigura conducerea interimara a DNA, in lipsa unei propuneri din partea procurorului general Augustin Lazar
Social

DNA si-ar putea muta sediul intr-un hotel de pe Bulevardul Kiseleff

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) ar putea avea un sediu nou. Procurorii anticoruptie si-ar putea muta birourile in cladirea hotelului Triumf, situata pe Bulevardul Kiseleff din Bucuresti. Imobilul ar putea fi transformat in spatiu pentru institutii publice, dupa ce licitatiile de vanzare au dat chix in ultimii ani. Intresant de mentionat ca hotelul Triumf a fost unul dintre primele sedii ale spionajului extern desovietizat, cladirea fiind folosita inclusiv pentru cazarea unor persoane de interes, care erau inregistrate si filmate prin mijloace specifice.

Astfel, procurorii anticoruptie ar putea deveni vecini cu Ministerul Justitiei, dar si cu sediile social-democratilor, UNPR-istilor si celor de la ALDE. Daca se vor muta, atunci cei de la DNA si Ministerul Justitiei vor suporta din bugetele proprii costurile renovarii hotelului Triumf.

In prezent se analizeaza costurile si daca imobilul este adecvat necesitatilor, decizia urmand a fi comunicata ulterior Guvernului.

Cristi Danilet: Maine veti auzi o stire bomba. SRI a racolat 1.000 de magistrati

Cladirea hotelului Triumf se afla in patrimoniul RA-APPS. Licitatiile de vanzare au esuat in ultimii zece ani, iar din acest motiv a aparut posibilitate de a fi transformat in spatiu pentru institutii publice.

Hotelul Trimuf este impozant, cu o suprafata de 6.000 de metri patrati. Cladirea are un teren de 15.000 de metri patrati si dispune de 98 de camere si apartamente, dispuse pe patru etaje, un restaurant si o gradina de vara.

Hotelul Triumf a gazduit sediul central al Directiei Generale de Informatii Externe (mai tarziu Departamentul de Informatii Externe) din cadrul Securitatii aflate sub comanda lui Nicolae Ceausescu.

Stiri pe aceeasi tema

CNA a votat retragerea sprijinului si revocarea din functie a Laurei Georgescu

Corina Alexandru

SNMF: Jumatate dintre medicii din sistemul public si o parte dintre asistentii medicali nu beneficiaza de salarii majorate

Ioana Badulescu

Taxa auto, discutata intr-o noua varianta de calcul in grupul de lucru interministerial

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult