-1.1 C
România
7 decembrie 2023
Externe

Doctorul Anthony Fauci, nemultumit dupa ce Trump a folosit declaratiile sale intr-un clip electoral

Doctorul Anthony Fauci, imunologul american care conduce Institutul National pentru Alergii si Boli Infectioase din Statele Unite, dar si unul dintre principalii membri ai grupului de lucru pentru lupta impotriva coronavirusul al administratiei de la Casa Alba, si-a exprimat nemultumirea dupa ce presedintele Donald Trump a folosit unele declaratii ale sale intr-un clip electoral, fara acordul sau.

Anthony Fauci sustine ca in cinci decenii de cand se afla in serviciul public, nu a sustinut niciodata vreun candidat. Figura respectata in SUA, Fauci s-a declarat extrem de nemultumit dupa folosirea – fara acordul sau – a unor declaratii pe care le-a facut intr-un clip de campanie al echipei lui Trump cu privire la covid-19.

„In aproape cinci decenii de serviciu public, eu nu am sustinut niciodata vreun candidat” in alegeri, a anuntat Anthony Fauci, intr-un comunicat transmis CNN.

Clipul de campanie, de 30 de secunde, promoveaza experienta personala a lui Donald Trump impotriva virusului. In clip se afla un scurt pasaj dintr-un interviu al dr. Fauci, membru al „Grupului de lucru” („Task force”) impotriva covid-19 de la Casa Alba, care lasa se creada ca medicul lauda reactia felul in care Donald Trump a gestioneaza pandemia.

„Nu-mi pot imagina ca (…) oricine altcineva ar face mai mult”, spune Fauci in clip.

Insa pasajul intregii declaratii facute de catre fauci in martie, intr-un interviu acordat postului Fox News, ararta ca ceea ce spune medicul are cu totul alt sens.

„Imi consacru aproape tot timpul acestui lucru. Sunt la Casa Alba practic zilnic, la «Task Force». Zilnic. Atunci, nu-mi pot imagina ca, in orice cirscumstante, oricine altcineva sa fi facut mai mult”, a declarat dr. Fauci Fox News.

„Declaratiile care imi sunt atribuite fara permisiunea mea de catre echipa de campanie a Partidului Republican au fost scoase din context, dintr-un comentariu pe care l-am facut acum mai multe luni cu privire la eforturile autoritatilor sanitare federale”, subliniaza medicul imunolog.

Reactie la declaratiile medicului, Donald Trump si-a aparat clipul de campanie, laudandu-si actiunea impotriva pandemiei.

„Sunt chiar declaratiile doctorului Fauci. Noi am facut o munca «fenomenala», potrivit unor guvernatori” in acest clip, a subliniat pe Twitter Trump.

 

Related posts

Ambasadorul Irlandei la Bucuresti a fost dus de urgenta la spital

Corina Alexandru

TURCIA – Erdogan a anuntat alegeri anticipate legislative si prezidentiale pentru data de 24 iunie

Ioana Badulescu

Vladimir Putin si Barack Obama au purtat o discutie telefonica pe subietul Ucraina

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult