-8.6 C
România
17 ianuarie 2021
Doctorul Mihai Lucan poate profesa intr-un spital de stat, urmand a fi cercetat sub control judiciar
Social

Doctorul Mihai Lucan poate profesa intr-un spital de stat, urmand a fi cercetat sub control judiciar

Doctorul Mihai Lucan poate profesa in spitalele de stat. Fostul manager al Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, aflat în arest la domiciliu în dosarul de delapidare cu un prejudiciu de peste 5 milioane de lei, va fi cercetat sub control judiciar, au decis, vineri, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti. De asemenea, magistraţii au stabilit că medicul poate profesa într-un spital de stat. Decizia luată vineri de Curtea de Apel Bucureşti este definitivă.

Curtea de Apel Bucureşti a menţinut, astfel, decizia luată în 1 martie de Tribunalul Bucureşti, care a admis cererea formulată de medicul Lucan de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile. Decizia a fost atacată de către procurorii DIICOT.

Medicul Mihai Lucan se afla în arest la domiciliu din 12 ianuarie, printr-o decizie a Curţii de Apel Bucureşti, care a decis atunci înlocuirea măsurii controlului judiciar.

În 21 decembrie 2017, Mihai Lucan, fiul acestuia, directorul administrativ al Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, Dan Emil Fofiu – Sânpătreanu, şi directorul economic Sanda Rodica Baciu au fost reţinuţi pentru 24 de ore de către procurorii DIICOT, pentru delapidare şi constituirea unui grup infracţional organizat. În 22 decembrie, magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins cererea procurorilor DIICOT de arestare preventivă a fostului şef al Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj şi a fiului acestuia, hotărând să fie plasaţi sub control judiciar. Decizia a fost contestată de procurori.

Conform procurorilor, membrii grupului au prejudiciat Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, inclusiv prin folosirea unui aparat utilizat în tratarea diferitelor forme de cancer prin crioterapie, aparat care a fost transferat la clinica privată fără acte, consumabilele necesare find achitate tot de institut. Astfel au fost trataţi 159 de pacienţi, findu-le percepute sume cuprinse între 3.000 şi 6.700 euro/intervenţie.

Stiri pe aceeasi tema

TRENURI DE 1 MAI 2017. CFR Calatori suplimenteaza trenurile spre mare. Pe ruta Bucuresti – Constanta vor circula si Trenurile Litoral

Ioana Badulescu

Ionel Cazacu, comisar-sef in IGP Constanta, a fost arestat preventiv pentru tentativa de dare de mita

Bogdan

Uniforma obligatorie pentru elevii din invatamantul prescolar si preuniversitar

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult