Doctorul Mihai Lucan poate profesa intr-un spital de stat, urmand a fi cercetat sub control judiciar
Social

Doctorul Mihai Lucan poate profesa intr-un spital de stat, urmand a fi cercetat sub control judiciar

Doctorul Mihai Lucan poate profesa in spitalele de stat. Fostul manager al Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, aflat în arest la domiciliu în dosarul de delapidare cu un prejudiciu de peste 5 milioane de lei, va fi cercetat sub control judiciar, au decis, vineri, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti. De asemenea, magistraţii au stabilit că medicul poate profesa într-un spital de stat. Decizia luată vineri de Curtea de Apel Bucureşti este definitivă.

Curtea de Apel Bucureşti a menţinut, astfel, decizia luată în 1 martie de Tribunalul Bucureşti, care a admis cererea formulată de medicul Lucan de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile. Decizia a fost atacată de către procurorii DIICOT.

Medicul Mihai Lucan se afla în arest la domiciliu din 12 ianuarie, printr-o decizie a Curţii de Apel Bucureşti, care a decis atunci înlocuirea măsurii controlului judiciar.

În 21 decembrie 2017, Mihai Lucan, fiul acestuia, directorul administrativ al Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, Dan Emil Fofiu – Sânpătreanu, şi directorul economic Sanda Rodica Baciu au fost reţinuţi pentru 24 de ore de către procurorii DIICOT, pentru delapidare şi constituirea unui grup infracţional organizat. În 22 decembrie, magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins cererea procurorilor DIICOT de arestare preventivă a fostului şef al Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj şi a fiului acestuia, hotărând să fie plasaţi sub control judiciar. Decizia a fost contestată de procurori.

Conform procurorilor, membrii grupului au prejudiciat Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, inclusiv prin folosirea unui aparat utilizat în tratarea diferitelor forme de cancer prin crioterapie, aparat care a fost transferat la clinica privată fără acte, consumabilele necesare find achitate tot de institut. Astfel au fost trataţi 159 de pacienţi, findu-le percepute sume cuprinse între 3.000 şi 6.700 euro/intervenţie.

Related posts

LOTERIA BONURILOR FISCALE. Pe 20 noiembrie are loc extragerea bonurilor fiscale castigatoare emise intre 1 si 31 octombrie

Delia Ion

Numarul cazurilor de coronavirus in Romania a ajuns la 222. Situatia celor aflati in carantina si izolare. UPDATE

Lucy Ionesco

50 de romani au fost la Wuhan (China) si au revenit de curand in tara

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult