Economie

Dogecoin, o moneda virtuala derivata din Litecoin si creata ca o parodie, a ajuns la o capitalizare de peste 1,1 miliarde de dolari

Dogecoin, o moneda virtuala derivata din Litecoin, al carei nume provine din „fenomenul” de pe Internet Doge, a ajuns la o capitalizare de peste 1,1 miliarde de dolari, relateaza CNBC.

Cresterea Dogecoin si a altor descendente ale bitcoin se datoreaza faptului ca sunt percepute ca fiind ieftine comparativ cu bitcoin sau etherum, a explicat Dave Chapman, analist la compania de trading Octagon Strategy din Hong Kong.

Unul dintre fondatorii Dogecoin a declarat pentru un site care publica informatii despre monede virtuale ca aprecierea Dogecoin il face sa se ingrijoreze de excesele care au loc pe piata.

Dogecoin este un exemplu de moneda virtuala creata ca alternativa la bitcoin. Intre alte monede virtuale mai populare se afla etherum, al carei pret a atins joi pentru prima oara nivelul de 1.000 de dolari, si ripple, care anul trecut s-a apreciat cu 35.000%.

Dogecoin a fost creata in 2013, iar mascota sa este cainele japonez shiba inu, popularizat pe internet in 2010 sub numele de Doge.

Creatorii dogecoin au pozitionat criptomoneda ca ¬moneda de pe internet¬ care permite utilizatorilor sa transfere usor bani online.

Exista mai multe cai prin care pot fi cumparare dogecoins: utilizatorii le pot cumpara de pe platforme online, pot sa fie platiti sau le pot obtine prin minerit.

Valoarea totala a criptomonedelor depaseste 750 de miliarde de dolari, potrivit CoinMarketCap, iar bitcoin detine pozitia dominanta, cu o cota de piata de aproape 40%.

¬Motivul principal al cresterii parabolice a monedelor alternative este perceptia de monede ieftine¬, a declarat Dave Chapman, director general la compania de trading Octagon Strategy din Hong Kong.

El a explicat ca cele mai cunoscute doua monede virtuale, bitcoin si etherum, sunt considerate prea scumpe pentru majoritatea investitorilor noi de pe piata.

Stiri pe aceeasi tema

NOUA LEGE A SALARIZARII, din nou in atentia Guvernului. Va fi o noua ORDONANTA DE SALARIZARE!

Cristiana Petrariu Bota

Radulescu, BNR: Discutiile politice nu afecteaza deocamdata cursul de schimb. Dar vremea dobanzilor mici se termina

Ioana Badulescu

Cum sa scapi de amenda ANAF. Un fost sef ANAF a publicat un model de contestare a proceselor-verbale ANAF-DGAF

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult