24.5 C
România
1 octombrie 2022
LifeBreaking News

Doi români și un francez merg în finala secțiunii de Vioară a concursului ”George Enescu” 2022

Cei trei finalişti ai Secţiunii de Vioară din cadrul Concursului George Enescu 2022 au fost anunţaţi de juriul de specialite, în urma semifinalelor desfășurate pe 10 şi 11 septembrie. În Finala de pe 13 septembrie, pe scena Ateneului Român vor răsuna, în interpretarea celor trei tineri muzicieni, două capodopere muzicale, două dintre cele mai îndrăgite şi apreciate concerte pentru vioară din toate timpurile, compuse de Brahms şi Ceaikovski, se arată într-un comunicat transmis presei.

Doi dintre violoniştii calificaţi în Finală, Ştefan Aprodu şi Maria Marica, au ales ca repertoriu Concertul în re major pentru vioară şi orchestră op. 77 de Johannes Brahms, unul dintre cele mai faimoase concerte de vioară din istoria muzicii. Al treilea concurent, Gregoire Torossian va interpreta Concertul în re major pentru vioară şi orchestră op. 35 de Piotr Ilici Ceaikovski, unul dintre cele mai renumite concerte pentru vioară dar şi unul dintre cele mai dificile din punct de vedere tehnic.

12 concurenţi au luat parte la Semifinalele Concursului Internaţional „George Enescu” 2022, Secţiunea Vioară, care s-au desfăşurat în zilele de 10 şi 11 septembrie, la Ateneul Român din Bucureşti. Juriul de specialitate a decis duminică, 11 septembrie, concurenţii calificaţi pentru marea Finală a Concursului pentru Secţiunea Vioară. Aceştia sunt, în ordine alfabetică: Ştefan Aprodu (România), Maria Marica (România) şi Gregoire Torossian (Franţa).

Juriul Secţiunii de Vioară la ediţia 2022 a Concursului Enescu este format din: Dmitry Sitkovetsky (Preşedintele Juriului), Remus Azoiţei, David Grimal, Frank Huang, Simon James, Paul Kantor, Silvia Marcovici, Igor Petrushevski şi Krzysztof Wegrzyn.

Finala Concursului, Secţiunea Vioară, constând în trei concerte cu orchestră, cu participarea extraordinară a Orchestrei Filarmonicii George Enescu, dirijor Wilson Hermanto, va avea loc pe 13 septembrie, de la ora 18:00, în Sala Mare a Ateneului Român. Biletele pentru Finala de Vioră, dar şi pentru celelalte concerte din cadrul Concursului, sunt disponibile în reţeaua EVENTIM, se mai arată în comunicat.

 

Related posts

REVOLUTIA BARBIE! Femeia cu forme, noul standard in materie de frumusete

Lucy Ionesco

Bogatasii Frantei, tot mai numerosi si mai bogati – Studiu Le Monde

Lucy Ionesco

Rezultate partiale prezentate de BEC la alegerile locale: Nicusor Dan – 42,78%, Firea – 37,99%. Cine conduce la Sectorul 1

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult