Economie

Dolarii Bitwalk (BW), castigati prin miscare! Aplicatia care te plateste sa mergi

O aplicaţie pe telefon numără şi verifică paşii userilor, aceştia câştigând aproximativ 1 BW$ pentru 10.000 de paşi. La început, userii vor avea şansa să cheltuiască într-un magazin online ceea ce câştigă sau să schimbe în bani, scrie independent.md.

Fondatorii proiectului, Nissan Bahar şi Franky Imbesi au primit finanţare de mai mult de 10 milioane de dolari în special de la investitori japonezi pentru a lansa moneda şi pentru a crea banca prin care vor fi verificate transferurile şi paşii utilizatorilor.

Dolarii Bitwalk vor putea fi câştigaţi prin mişcare, spre deosebire de alte valute, precum Bitcoin.

Gigantul japonez Murata lucrează la o brăţară, ca alternativă a utilizării unui smartphone, care va arăta câţi dolari Bitwalk a strâns persoana care o poartă.

Producătorii de încălţăminte sunt gata să accepte moneda, iar o mare bancă britanică este în negocieri pentru a intra într-un parteneriat cu unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică din Marea Britanie de anul viitor.

Ideea din spatele Bitwalking este de a profita de trendul aplicaţiilor de fitness, oferind un motiv în plus pentru a rămâne în formă.

Schema la nivel global este de a forma parteneriate cu branduri de produse sportive, sevicii medicale, companii de asigurări de sănătate, grupuri de activişti eco şi firme de publicitate, care ar putea primi informaţii unice despre publicul lor ţintă.

În viitor, angajatorii ar putea fi invitaţi să ia parte la o schemă, prin care s-ar putea oferi angajaţilor un bonus pentru a-i încuraja să facă mişcare.

În ţările dezvoltate, o persoană obişnuită ar câştiga în jur de 15 monede pe lună, dar dezvoltatorii speră că în ţările sărace, unde oamenii trebuie să meargă kilometri pe jos către locul de muncă, şcoală şi nu numai, Bitwalking ar putea schimba vieţi.

Sursa: independent.md

Stiri pe aceeasi tema

Comisia Europeana propune mecanismul de taiere a fondurilor europene pentru tarile membre UE care incalca statul de drept

Ioana Badulescu

Cresterea economica a Romaniei, revizuita de INS pe trimestrul III

Cristiana Petrariu Bota

Val de scumpiri in Romania in prag de iarna. Sunt asteptate cresteri de preturi in comert, industrie si servicii

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult